(foto) În parcul Catedralei a apărut o cafenea care îți aduce o bucățică de Paris în centrul Chișinăului

bonjour7

Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Recent, am descoperit în parcul Catedralei din Chișinău o nouă cafenea micuță și cochetă. Se numește Bonjour Café și se află în imediata apropiere a străzii pietonale. Nu este o simplă gheretă în care se servește cafea to go.

Acest loc drăguț parcă te teleportează în atmosfera unei cafenele mici din Paris, în care vii să servești o cafea, un croasant și să discuți cu familia sau prietenii diverse subiecte de pe ordinea de zi. În jurul cafenelei au fost amenajate câteva măsuțe mici care crează o atmosferă foarte cozy. Mi-a plăcut mult și muzica pe care am auzit-o în timp ce mi-am savurat cafeaua: piese semnate de Dalida, Joe Dassin și Edith Piaf – un play-list care a fost pe placul meu. Mă bucur că cei la Bonjour Café țin cont de muzică – este un detaliu mic, dar care în cele din urmă face diferența.

Am ajuns aici pe la 14.00 și practic toate mesele erau ocupate. Am văzut oameni de toate vârstele care își savurau cafeaua sub lumina soarelui blând de septembrie – o priveliște cu adevărat frumoasă.

Aici puteți servi cafea, cafea rece, ceaiuri, limonade, dar și câteva produse de patiserie.

Prețurile sunt adecvate. Voi trece în revistă câteva poziții din meniu.

# Espresso: mediu – 17 MDL, mare – 23 MDL
# Americano: mediu – 17 MDL, mare – 23 MDL
# Cappuccino, latte: mediu – 23 MDL, mare – 30 MDL
# Limonadă/mojito fără alcool – 30 MDL
# Croasant – 15 MDL
# Croasant cu șuncă – 18 MDL
# Crenvurști în aluat – 18 MDL

La Bonjour Café l-am întâlnit pe barmanul Denis – un băiat simplu și educat, care își cunoaște meseria. Ca de obicei, am vrut să gust mai multe poziții din meniu pentru ca să-mi creez o părere generală despre local.

Denis m-a îndemnat să încep cu un cappuccino clasic cu sirop de cocos și alune de pădure (cappuccino 23 MDL + 2 MDL adaos de sirop). Am vrut să servesc cafeaua cu un croasant, însă din păcate la acea oră deja nu mai erau, toate au fost mâncate în primele ore ale dimineții. Am combinat în cele din urmă cappuccino cu o chiflă cu vanilie și ciocolată – 15 MDL. Deci, în total, cappuccino și chifla – 40 de lei. Nu e neapărat să cheltuiești sume mari de bani pentru ca să te simți bine.

Pentru a restabili papilele gustative, am comandat o limonadă cu maracuja (30 MDL). Limonada avea aroma proaspătă și revigorantă – approved.

Apropo, la Bonjour mai puteți comanda limonadă din mango sau căpșuni. ??

Până să plec, mi s-a făcut poftă de încă o cafea. Denis mi-a recomandat să gust de această data un macchiato (20 MDL). Este o băutură ce conține cafea și o cantitate mică de lapte.

De fapt, cafeaua macchiato în limba portugheză este numită cafe pingado, ce înseamnă cafea cu un strop de lapte.

În Italia, macchiato este preparată într-un pahar mic în care se toarnă spuma de lapte de o consistență ridicată și apoi se scurge o doză de espresso prin centrul spumei. Motivul pentru care această băutură și-a primit acest nume este că barmanii aveau nevoie să le arate chelnerilor diferența dintre espressoul clasic și cel cu puțin lapte în el.

20 de lei pentru un macchiato clasic de calitate, cu siguranță, merită. Am servit cafeaua cu un bretzel (covrig) cu bacon (26 MDL), o combinație superbă recomandată de barmanul Denis. Mulțumesc.

Recomand cu drag tuturor Bonjour Café – un loc perfect pentru a savura o cafea de calitate în centrul orașului.

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine