De la începutul anului, 73 de persoane din Moldova s-au înecat în bazine acvatice. Ce reguli și sfaturi oferă specialiștii

înec

De la începutul anului 2020, în bazinele acvatice din Republica Moldova și-au pierdut viața 73 de persoane, inclusiv 13 minori. Pentru a preveni astfel de cazuri, a fost pornită o campanie de prevenire a înecurilor, care se desfășoară pe tot parcursul perioadei estivale, în cadrul căreia salvatorii comunică cu persoanele care se aventurează să meargă la scăldat în locuri neautorizate pentru prevenirea riscurilor.

Salvatorii atenționează oamenii despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate, dar și despre monitorizarea strictă a minorilor în preajma bazinelor acvatice. Potrivit specialiștilor, salvarea în primele șase minute de la scufundarea omului sub apă este esențială pentru viața persoanei, dar și pentru recuperarea funcțiilor vitale în caz de înec.

O atenție sporită salvatorii o acordă oamenilor care au în grijă minori. Aceștia sunt îndemnați să nu le permită scăldatul în locuri neamenajate și nici aflarea pe plajele bazinelor fără supravegherea strictă a maturilor.

Totodată, salvatorii menționează și despre ultimele cazuri tragice cu implicarea copiilor care s-au aflat nesupravegheați în preajma lacurilor din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine