În Moldova a apărut primul podcast despre sănătate mintală – „Sunt Bine”

suntbine

Jurnalistele Victoria Colesnic și Natalia Sergheev au lansat podcast-ul „Sunt Bine”, care este despre sănătate mintală. Episoadele vor apărea lunar și sunt disponibile pe site-ul suntbine.md, cât și pe toate platformele majore de distribuție de podcast-uri: Apple Podcasts, Google Podcasts, Anchor etc.

Producătoarele vor să folosească jurnalismul narativ ca un instrument pentru a povesti istorii umane într-un mod captivant, care să explice întregul spectru al emoțiilor și stărilor prin care trece o persoană care face față acestor provocări.

Din echipă mai fac parte Alexandru Ianciu (montaj sunet) și Ana Grigorovscaia (identitate vizuală și ilustrații).

Primul episod se numește „Arhipelagul maternității” și o are în centrul atenției pe Polina, o mamă de 30 de ani care povestește cum e să faci față depresiei postnatale. Printre subiectele pe care le vor aborda se mai numără și demența de tip Alzheimer, tulburările de personalitate, anxietatea, adicțiile etc.

Primul episod a fost realizat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, în cadrul New Media Incubator, proiect implementat de Influencers Hub Moldova. Partenerul de documentare este proiectul MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, desfășurat cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine