A fost lansată ediția a II-a a albumului „Lumea lui Zaharia”. Banii din vânzări vor fi donați pentru Nicolae Pogoja

cș

Pasionat de fotografie, dar nevoit să muncească în colhoz, Zaharia Cușnir a devenit un creator de povești vizuale unice despre oameni și viața rurală din Basarabia de după cel de Al Doilea Război Mondial. Colecția de peste 4 000 de negative din anii ’60 a fost identificată de Victor Galuşca printre ruinele casei autorului în satul Roșietici, raionul Florești. Mai apoi, la editura Cartier, Nicolae Pogoja a lansat și cartea „Lumea lui Zaharia”.

Fondatorul editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, a anunțat că a fost lansată cea-a de-a doua ediție a albumului „Lumea lui Zaharia”. Cartea poate fi comandată online pe cartier.md, iar încasările vor fi transferate pe contul fotoreporterului Nicolae Pojoga, care suferă de cancer și trăiește singur în aceste vremuri, într-o garsonieră de la Buiucani.

De asemenea, puteți transfera bani și direct, pe contul lui Nicolae. Cod fiscal: 2000088096375.

Echipa #diez a realizat un material amplu despre descoperirea negativelor lui Zaharia Cușnir, valoarea acestora, însăși persoana fotografului din Roșietici și a unei lumi dispărute, dar găsite în podul unei case pustii, pe care îl puteți citi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine