Proprietarii Dedeman România au procurat 5 % din vinăria Purcari, cu circa 4,8 milioane de euro

paval_dedeman-1280×720

Compania Pavăl Holding SRL, firma prin care fraţii Pavăl de la Dedeman fac investiţii, a fost anunţată ca acţionar semnificativ, cu peste 5 % din acţiuni, la singurul producător de vinuri listat pe bursă, Purcari Wineries (WINE).

Potrivit calculelor ZF pe baza preţului de tranzacţionare de marţi, şedinţa în care a avut loc tranzacţia, valoarea investiţiei fraţilor Pavăl la Purcari ar fi de circa 22,8 milioane de lei (circa 4,8 milioane de euro).

Compania fondată de omul de afaceri Victor Bostan a încheiat anul 2019 cu venituri de 199 de milioane de lei, în creştere cu 18 % faţă de anul precedent, şi un profit net de 44,3 milioane de lei, plus 6,2 %, potrivit raportului financiar preliminar.

În acţionariatul Purcari se află fondul Amboselt Universal cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit (20 %), controlat de Victor Bostan, Emerging Europe Growth Fund III (6,8 %), dar şi alţi investitori instituţionali precum Fondul de investiţii SEB Investment Management AB din Suedia, cu 4,81 %, Fiera Capital, Conseq şi Franklin Templeton.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine