(foto) Directoarea Philip Morris Moldova: „Compania noastră oferă posibilități nelimitate pentru dezvoltarea carierei”

philip morris

Philip Morris International este una dintre cele mai mari companii de pe piața mondială a tutunului. Chiar dacă este considerat de mulți un sector conservativ, compania a reușit să spargă tiparele și să transforme industria în care lucrează. Acest lucru a fost posibil prin dezvoltarea produselor fără fum, integrarea inovațiilor în procesele de muncă, dar și noi abordări în lucrul cu angajații.

Recent, compania Philip Morris Moldova a fost desemnată Angajator de Top de către Institutul Top Employers. Directoarea companiei, Elena Naumenko, a povestit care sunt oportunitățile pe care le oferă angajaților și cum marile provocări sunt transformate în proiecte de amploare.

— Ce valoare are pentru Philip Morris Moldova certificarea Top Employers?

— Compania Philip Morris Moldova a fost, pentru prima dată, desemnată Angajator de Top de Institutul Top Employers. Pentru noi, acest titlu prestigios reprezintă, de fapt, recunoașterea standardelor înalte pe care le aplicăm în raport cu angajații noștri, dar și o confirmare că mergem în direcția cea bună. Lumea din jurul nostru se schimbă, iar noi îi urmăm ritmul în tot ceea ce facem.

Compania și-a asumat o misiune ambițioasă – crearea unui viitor fără fum. Noi am înțeles că nu putem realiza acest obiectiv fără de oamenii care să reușească să transforme ideile în realitate. Pentru Philip Morris, oamenii sunt cel mai valoros capital, iar asigurarea unui mediu de muncă productiv și motivațional este un factor decisiv pentru succesul afacerii noastre. 

Philip Morris International este o companie impunătoare, cu peste 77 de mii de angajați în toată lumea. Cum reușiți să integrați fiecare angajat și să îl motivați în cadrul acestei mașinării imense?

— Pe lângă salariul motivant pe care îl oferim angajaților, am creat o atmosferă de lucru în care fiecare persoană să se poată integra armonios în echipă și să crească profesional. Ce înseamnă un job bun în viziunea Philip Morris Moldova? Un loc de muncă unde ai posibilitatea de a alege, o echipă profesionistă de la care ai ce învăța, oportunități de dezvoltare profesională și personală, un echilibru între lucru și timpul liber, o carieră care nu este limitată de frontiere geografice, pentru că poți avea acces la o bază globală de cunoștințe și, la fel de important, îți poți urma pasiunile și visurile. Acestea și multe alte beneficii sunt o normalitate pentru angajații Philip Morris Moldova.

Cea mai importantă schimbare pe care am făcut-o în timp a fost transformarea dintr-o companie axată pe produs, într-o companie care se axează pe oameni, atât pe intern, cât și pe extern. Succesul pe care îl avem ca și companie și lider mondial de piață se datorează talentelor și calităților angajaților, pe care le-am transformat și monetizat în idei, proiecte și viziuni pentru prezent și viitor. Le-am dat angajaților autonomie și libertatea să creeze pentru a atinge rezultate. În prezent, fiecare reprezentanță Philip Morris se dezvoltă ca un start-up, contribuind desigur la succesul companiei la nivel global.  

— Dacă este să vorbim mai concret, care sunt șansele de creștere profesională în cadrul Philip Morris?

— Noi credem în talente și susținem dezvoltarea angajaților noștri. Indiferent de gen, vârstă și naționalitate, oferim oportunitatea de creștere profesională în cadrul companiei. Noi apreciem diversitatea – oamenii cu o experiență prețioasă pot genera idei și căi de realizare ale acestora, pe care alții, probabil, în alt context nici nu le-ar fi examinat. 

O carieră la Philip Morris înseamnă învățare continuă. Oferim diverse programe de dezvoltare, cum ar fi cursuri online în funcție de domeniul de activitate, traininguri de afaceri, stagii în filiale străine. Există oportunități de relocare în străinătate pe termen scurt și lung, care îți permit să vezi lumea și să îți aduci aportul la proiectele de amploare care transformă compania la nivel global.

Un alt avantaj al unei companii internaționale precum Philip Morris este oportunitatea de a avansa în carieră. Există niște etape foarte clare când este vorba despre dezvoltarea profesională a angajaților – de la subaltern la lider de echipă, de la un întreg departament la o piață. Pe lângă obiectivele trasate pentru un an, angajații au un plan de creștere – acesta poate include dezvoltarea unor cunoștințe și calități funcționale, ca de exemplu cele de lider. Per ansamblu, aceste instrumente ajută la o mai bună concentrare pe obiective și oferă înțelegerea a ceea ce trebuie făcut pentru a avansa în funcție.

Curios este faptul că avansarea în companie este posibilă în diverse direcții: ai posibilitatea de a evolua într-o funcție, dar poți să schimbi și domeniul de activitate. De exemplu, cariera mea în companie a început ca specialist în relații externe, apoi am migrat în domeniul finanțe și am continuat în vânzări. Pot invoca multe astfel de exemple de creștere în carieră a colegilor mei. 

Lucrul la Philip Morris International este o colaborare durabilă. Iar în această situație au de câștigat ambele părți.

— Cine sunt angajații Philip Morris și de ce aleg un job în această companie?

— De ce oamenii aleg o carieră în Philip Morris? Motive sunt multe. Timp de 10 ani, dintr-o companie destul de conservativă am ajuns în topul celor mai buni angajatori la nivel global pentru cei mai cotați designeri, programatori, ingineri, farmaciști etc. Dacă la început noi vânam potențialii angajați, astăzi lucrurile stau invers, suntem căutați pentru joburile interesante și de perspectivă pe care le oferim. Într-un timp record am îmbrățișat noi strategii de lucru, iar digitalizarea a devenit parte din ADN-ul companiei și a adus eficiență. Realitatea profesională în care trăim s-a schimbat. Avem un șir de direcții noi, care până acum ne-au fost străine – domeniul digital sau cel al Serviciului Clienți. Orice direcție nouă înseamnă oameni noi, oportunități de dezvoltare și, desigur, foarte mult loc pentru a aplica cunoștințele și talentele pe care le are un angajat.

Astăzi, pot să spun cu siguranță că profilul unui angajat Philip Morris nu este bătut în cuie. Oferim multe beneficii pentru angajați și așteptăm în schimb multă dedicare, interes pentru lucru și deschidere către idei inovatoare. 

Dacă vreți să vă convingeți de cuvintele mele, vă aștept cu drag în marea familie Philip Morris Moldova!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine