Oscar 2020: Cine sunt cei mai buni actori ai anului. Leonardo DiCaprio, din nou, nu ia premiul

bestactors

Chiar dacă filmul „Parazit” a câștigat cele mai importante premii în acest an, la categoria actori lupta s-a dat între actorii consacrați de la Hollywood. Deși a fost nominalizat, din nou, la categoria cel mai bun actor în rol principal, Leonardo DiCaprio rămâne doar cu premiul din „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”.

Vedeți aici lista tuturor câștigătorilor.

Actor în rol principal: Joaquin Phoenix (Joker)

Acesta este primul premiu Oscar câştigat de Joaquin Phoenix, care a mai fost nominalizat de trei ori: de două ori pentru rol principal (în 2013 cu „The Master” şi în 2006 cu „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”) şi o dată pentru rol secundar, în 2000, cu „Gladiatorul”.

Joaquin Phoenix a mai câştigat cu acest rol un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

Actriţă în rol principal: Renée Zellweger (Judy)

Renee Zellweger a câştigat duminică seară la Los Angeles premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 92-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană graţie interpretării sale din filmul „Judy”, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actriţele Cynthia Erivo („Harriet”), Scarlett Johansson („Poveste despre căsnicie”), Saoirse Ronan („Fiicele doctorului March”), Renée Zellweger („Judy”), Charlize Theron („Bombshell: Scandalul”).

Renee Zellweger a mai câştigat un premiu Oscar în 2004, pentru rol secundar, cu producţia „Cold Mountain” şi a mai fost nominalizată de două ori pentru rol principal: în 2003 cu „Chicago” şi în 2002 cu „Jurnalul lui Bridget Jones”.

Ea a mai câştigat cu rolul din „Judy” un premiu BAFTA şi un Glob de Aur.

Actriţă în rol secundar: Laura Dern (Poveste despre căsnicie)

Laura Dern este o actriță americană. Pentru rolul lui Rose din filmul „În bătaia vântului” din 1991, a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, în timp ce pentru rolul ei din filmul „Sălbăticie” din 2014, ea a fost nominalizată pentru Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. A mai jucat în „Masca” (1985), „O conversație seducătoare” (1985), „Catifeaua albastră” (1986), „Suflet sălbatic” (1990), „Jurassic Park” (1993), „Ruth” (1996), „Racheta lui Homer” (1999), „Eu sunt Sam” (2001), „Imperiul minții” (2006), „The Master” (2012), „Sub aceeași stea” (2014), și „Star Wars: Ultimii Jedi” (2017).

Dern a primit Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o miniserie sau într-un film pentru televiziune pentru filmul „Afterburn” din 1992, câștigând în total trei Globuri de Aur.

Actor în rol secundar: Brad Pitt (A fost odată la… Hollywood)

Brad Bitt rupe ghinionul și câștigă primul Oscar din carieră – la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „A fost odată la… Hollywood”.

Brad Pitt era până acum laureat al unui premiu Globul de Aur, un premiu al Sindicatului Actorilor, de trei ori nominalizat la Oscar ca actor și încă de două ori nominalizat la Oscar ca regizor, câștigând o dată premiul, în 2014 cu filmul „12 ani de sclavie”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine