(video) „Nu am idee ce spune, dar îmi atinge inima.” Cum reacționează americanii la piesele moldovenești

Fără titlu

„Îmi place când îi place tace/Îmi place că mă place/Îmi place că ne-am cunoscut/Îmi place tot la ea din ce în ce mai mult…” Ai cântat aceste versuri? Americanii le-au fredonat. Ba mai mult, le-a și plăcut. Paul Cornel Dunas continuă seria sa de videouri pe vlog cu un episod nou. Tânărul și-a provocat prietenii americani să asculte și să analizeze din propria perspectivă piesele interpreților din Moldova.

Paul le-a propus tinerilor trei piese. E vorba despre: MANI – „Moldavian Dream”, Hugo feat Iuliana Beregoi – „O să fie bine” și Guz – „Prefer”. Cei cinci tineri provocați au apreciat fiecare dintre aceste piese și le-au comentat. La „Moldavian Dream” le-a plăcut conceptul de clinică de psihiatrie și ritmul dansant, la „O să fie bine” au apreciat ecranul înjumătățit și faptul că Hugo pare a fi un Justin Bieber din Moldova, iar la „Prefer” au ținut să menționeze că pare a fi o piesă de suflet și deși nu înțeleg cuvintele, le atinge inimile, ba mai mult, o tânără a spus că va pune neapărat piesa în playlistul său.

Videoul integral îl găsiți mai jos:

În cadrul vlogului, tânărul abordează mai multe subiecte. Acesta vrea să arate America din perspectiva unui tânăr student și totodată să le facă cunoștință americanilor cu Republica Moldova.

În unul dintre primele videouri, pe care îl găsiți aici, Paul Cornel a ieșit în stradă și i-a luat la întrebări pe americani. Acesta i-a întrebat, mai întâi de toate, de unde cred că este originar. A primit multe răspunsuri: America de Sud, Spania, Finlanda, Germania, Rusia, mai puțin Moldova. Mai apoi, le-a vorbit în limba română americanilor, după care i-a pus la o încercare: găsește Moldova pe hartă. Le-a arătat și o bancnotă de 20 de lei, întrebându-i cât valorează aceasta. Ei bine, răspunsurile au fost foarte variate – de la 20 de cenți până la o sută de dolari.

Într-o altă ediție a vloglului, Paul a mers la un magazin de second hand din America cu 200 de lei, ba mai mult, acesta a încercat să achite acolo în lei moldovenești. Același lucru l-a făcut și un prieten de-a lui Paul din Moldova.

Paul Cornel planifică să mai facă clipuri video de acest gen. Totodată, tânărul ne-a mai spus că vrea să povestească istoriile moldovenilor care au ajuns în SUA și au obținut succes.

AICI vă lăsăm canalul de pe YouTube, iar lui Paul Cornel îi urăm mult succes și inspirație!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine