(foto) Muzică și sport la „Bucurie în Mișcare”! Cum combină aceste pasiuni Petrică Bivol, vioristul Moldovan National Youth Orchestra

IMG_6916

Starea de bine, atât psihologică, cât și fizică, ne aduce nu doar fericire, dar și rezultate mai bune în viața de zi cu zi. Proverbul „mintea sănătoasă trăiește într-un corp sănătos” redă în perfecțiune că îmbinarea acestor doi factori ne ajută să fim activi, să avem o forma fizică bună și o stare emoțională ce ne permite să ne trăim visele în realitate. Acesta este și cazul multor membri ai Moldovan National Youth Orchestra care se dedică muzicii, însă nu uită și de latura mișcării active.

Unul din tinerii care știe să combine cu perfecțiune muzica și sportul este Petrică Bivol, viorist al Moldovan National Youth Orchestra. Student al Academiei de Muzică, Teatru și Arte plastice, este recunoscut și apreciat de către prieteni și colegi pentru charismă, onestitate și pragmatism. Marea lui iubire față de vioară îl face să fie foarte atent în practicarea activităților sportive. Aceasta se datorează faptului că orice greșeală din neatenție poate duce la o traumă de lungă durată ale mâinilor și degetelor, care sunt și sursa de emitere a sunetului pentru vioriști. Cu toate acestea, muzicianul ține cont și de starea sa fizică, practicând și câteva sporturi printre care se regăsesc volei, ciclism, fotbal și tenis de masă. Din aceste activități sportive inima i-a cucerit cea care-i oferă un refugiu și stare de libertate, ciclismul.

IMG_6912

petrica-3

„Aleg ciclismul pe primul loc pentru că îmbină extraordinar de bine plăcutul cu utilul. Merg la locul destinației făcând sport, economisesc mult din timpul prețios, este ecologic și îmi oferă o stare de înviorare și libertate. Îmi place să cutreier atât cu bicicleta, cât și fără ea. Prefer mereu să trăiesc din plin și să încerc lucruri noi, iar locuri noi înseamnă oameni noi, prieteni noi, senzații noi. Fac naveta zilnic cu bicicleta la lucru și universitate, cu vioara în spate. Sunt un amator în aceste sporturi, dar cred că orice tip de sport este binevenit pentru sănătate”, dezvăluie Petrică Bivol, membru al Moldovan National Youth Orchestra.

IMG_6907

IMG_6917

IMG_6923

Întrebat dacă ascultă muzică în timpul activităților sportive, tânărul afirmă că nu o face, deoarece în ciclism aceasta ar putea afecta atenția în timpul mersului, iar în cazul altor sporturi preferă să se bucure de comunicare și lucru în echipă. Dacă ar fi să redea stările activităților sportive prin muzică, ar fi un playlist ce ar cuprinde piese semnate de Michael Jackson, Alternosfera, Iron Maiden și AC/DS. Spiritul și lucru în echipă este resimțit și în activitatea acestuia în cadrul orchestrei de tineret, unde toți muzicienii, diferiți ca vârstă și caractere, trăiesc muzica într-o respirație armonioasă. Acea stare de bine și energie extraordinară va fi transmisă și celor prezenți în data de 8 septembrie, în Parcul „Dendrariu”, la evenimentul „Bucurie în Mișcare”.

IMG_6914

„Bucurie în Mișcare” este o caravană a sportului și a mișcării în comunitate lansată în 2012, care până în prezent a traversat mai multe orașe din România. În anul 2016 a ajuns pentru prima dată în Republica Moldova. Evenimentele „Bucurie în Mișcare” își propun să promoveze sportul în masă, mișcarea și competiția în comunitate, dar și să fie un spațiu de promovare a educației pentru tineri. În această ediție a caravanei, organizatorii vor surprinde publicul cu noi zone de joacă pentru copii și adulți. Pe lângă spațiile clasice, vor mai exista zonă de joacă, zonă de relaxare, masterclass-uri pentru copii, catering, scenă cu numere artistice și demonstrații sportive.

IMG_6916

IMG_6943

IMG_6795

Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine