(video) Moldova prin ochii vloggerilor internaționali care au vizitat-o: „Schimbările sunt mari şi vizibile, dar moldovenii nu le conştientizează”

collage

De la independență încoace, Moldova a devenit o destinație din ce în ce mai atractivă nu doar pentru turiști, ci și pentru vloggeri și bloggeri. Unora, teritoriul dintre Prut și Nistru li s-a părut extrem de rece, altora le-a priit vinul de casă și fetele frumoase. Echipa #diez a hotărât să adune într-un material opiniile tuturor vloggerilor care au descoperit Moldova. 

# Cu ce asociază Moldova, un vlogger din America

(video) Câte un cuvânt pentru 193 de țări. Cu ce este asociată Moldova de către un vlogger din America

Călătoria definește firea lui Sal Lavallo, el este foarte dinamic. „Călătoresc pentru că înainte de a fi cetățean al Americii, sunt cetățean al lumii. Prin cunoașterea celor din jur stabilim conexiuni, iar eu sunt un individ curios care este dedicat explorării. Vreau să descopăr nu doar locuri frumoase, ci și oameni deosebiți. Cum poate fi pace dacă oamenii nu se înțeleg și cum ar putea să se înțeleagă dacă nu se cunosc unul pe altul?”, spune tânărul.

Sal a început să exploreze lumea începând cu Djibouti, el și-a încheiat călătoria în Kazakhstan. În video-ul publicat pe Condé Nast Traveler, tânărul timp de 12 minute a atribuit celor 193 de țări câte un adjectiv sau o mică descriere. Despre Moldova, Sal a spus că este „foarte rece”. Vloggerul a vizitat Moldova în perioada rece a anului, cea ce explică asocierea.

Găsiți materialul la acest link. 

# Impresiile unui vlogger din Hawaii: „Un colț uitat al Europei”

Un vlogger din Hawaii a hotărât să viziteze Republica Moldova, impresiile sale acesta le-a lăsat pe pagina sa de YouTube. În Chișinău, tânărul s-a plimbat pe mai multe străzi, remarcând trotuarele în reparație, subteranele și piața „Tiraspol”.

Materialul integral îl vedeți aici.

# Impresiile unui vlogger englez: „Vinul de casă e mai bun decât cel pe care l-am cumpărat în magazin”

Un vlogger din Anglia e explorat Moldova în decursul mai multor zile și perioade. În unul dintre episoade, vloggerul a hotărât să viziteze un sat unde a făcut cunoștință cu trei bătrânele. Una dintre acestea l-a invitat să guste vinul de casă. După ce l-a gustat a spus că „Este mai bun decât cel pe care l-am cumpărat în magazin, sincer spun.”

În timpul discuției, acesta a aflat cum se face un vin de casă. De asemenea, i s-a propus să se căsătorească cu o moldoveancă, deoarece, femeia din Moldova este sârguincioasă și frumoasă.

Întrebare pentru concursul de corespondent #diez din liceu: Într-un articol din 2018, am scris despre un vlogger american care, după ce a vizitat 193 de țări de pe glob, le-a caracterizat pe fiecare cu câte un cuvânt. Cu ce a asociat Moldova?
*Răspunsul se consideră complet doar dacă atașați și linkul știrii unde l-ați găsit.

Materialul îl găsiți aici.

# Impresiile unui blogger din România: „Moldova cea veselă”

Silviu Iliuta este un blogger din România care scrie pe platforma: Cronici pe bune.

(foto) „Moldova cea veselă” – impresiile unui blogger din România despre călătoria sa în Moldova

„M-am întors la Chişinău după 5 ani. Schimbările sunt mari şi vizibile, dar moldovenii nu le conştientizează. Au apărut mall-uri noi şi moderne. Populaţia a îmbătrânit, pentru că tinerii emigrează în masă. Se construiesc şosele, lent, dar se construiesc. Şi, ce m-a bucurat pe mine: afişele în limba rusă sunt din ce în ce mai rare.

Este o ţară frumoasă, locuită de oameni faini şi de o mâna de extremişti pe care îi poţi ignora uşor. Cam ca la noi.

Pentru mine, călătoria în Moldova a fost o lecţie de istorie, pentru că m-am gândit mereu că aşa ar fi arătat România dacă ar fi fost parte a URSS.”

Materialul integral îl găsiți la acest link. 

# Impresiile unui blogger englez: „Femeile ar fi mai frumoase, dacă ar zâmbi mai des”

„Nu există nici o îndoială că țările, odată numite „din spatele cortinei de fier”, s-au schimbat dramatic de la începutul anilor nouăzeci. Dar Chişinău, capitala Republicii Moldova, păstrează încă o parte din caracterul din perioada comunistă. Atmosfera de aici poate fi descrisă doar ca fiind „sovietică”, ușor înapoiată, care însă umple oraşul cu farmecul unei ere demult apuse.

Femeile din Moldova sunt foarte frumoase şi ar arăta mai bine, dacă ar contura un zâmbet pe faţă mai des.”

Moldova prin ochii unui blogger englez: Femeile ar fi mai frumoase, dacă ar zâmbi mai des

Vedeți toate opiniile bloggerului aici. 

# Impresiile unui vlogger din România, care a filmat Cetatea Soroca de la înălțime

În atenția dronei a ajuns nu doar cetatea, dar și râul Nistru, Lumânarea Recunoștinței, precum și întreg orașul. „Am trecut pe lângă cartierul romilor și vrem să mergem spre Lumânarea Recunoștinței”, a spus acesta în filmuleț.

Vloggerul destăinuie că de câte ori vine în Moldova, drumul de la București în ia vreo 12 ore. Acesta a mai menționat că anume codrii din Moldova îi plac foarte mult și că intenționează să facă mai multe înregistrări cu aceștia pentru a-i arăta și celor de la București.

(video) Un renumit vlogger român a filmat Cetatea Soroca de la înălțime. Cum arată bijuteria medievală de sus

Găsiți materialul la acest link. 

# Impresii ale 16 bloggeri care au Descoperit Moldova: „Cricova a întrecut așteptările mele”

(foto) „Cricova a întrecut așteptările mele” – primele impresii ale bloggerilor ce Descoperă Moldova

În prima zi aceștia au fost la una dintre cele mai populare și atractive, din punct de vedere turistic, vinării din Moldova și anume la Cricova. Aici participanții au descoperit grandoarea unei crame moldovenești. Coridoarele lungi de circa 120 km, dar și sălile solemne și spațioase i-au lăsat fără cuvinte. „Sinceră să fiu, am citit despre Cricova înainte de a veni în Moldova, dar am rămas surprinsă de luxul pe care l-am văzut. Mă așteptam totul să fie mult mai modest. Cricova a întrecut așteptările mele”, ne destăinuie Sinziana Maria Iacov, fashion blogger din România.

Materialul integral îl găsiți aici. 

Bonus: 10 lucruri pe care să le faci și să le vezi în Chișinău, potrivit unei jurnaliste din România

(foto) 10 lucruri pe care să le faci și să le vezi în Chișinău, potrivit unui jurnalist din România

„Recunosc, nu m-aș fi gândit vreodată să merg la Chișinău dacă o întâmplare fericită n-ar fi făcut să ajung acolo. Auzisem multe povești despre el – în mare, clișeele pe care toată lumea le asociază cu Moldova. Cunoscusem oameni care veneau de acolo, oameni care munceau acolo, oameni care-l adorau, oameni care nu mai voiau sa audă de el. Cu deschidere însă, am spus „da” aventurii de a descoperi Chișinăul și o parte din împrejurimile lui preț de un weekend. Și bine am făcut. Pentru că și el, la rândul lui, mi-a răsplătit deschiderea cu multe surprize. Iată 10 dintre ele, în ordinea în care mi s-au întâmplat, deși sunt convinsă că mai sunt multe altele de descoperit”, scrie jurnalista de la Bistro Margot.

Materialul integral, îl vedeți aici. 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine