(foto) Destinații turistice din Republica Moldova care atrag nu numai prin libertatea naturii, dar și cu bucatele tradiționale

restaurant gagauz
Foto:booking.com

Locurile pitorești din Republica Moldova atrag prin frumusețea naturii, monumentele arhitecturale, contopirea cu locurile mai puțin văzute și nu în ultimul rând prin gustarea din bucatele tradiționale. Agențiile turistice tentează cetățenii să procure bilete pentru excursii în diferite colțuri ale lumii, însă Moldova poate surprinde cu locuri la fel de deosebite.

Mai jos vom oferi două destinații turistice din Republica Moldova, unde veți putea savura din bucate delicioase și veți trăi noi senzații.

# Dor de Codru

Traseul turistic „Dor de Codru” a fost creat de către băștinașii a trei localități: Ciorești, Dolna și Micleușeni. Locurile pitorești, codrii seculari, muzeele, meșterii populari și pensiunile agro-turistice sunt printre cele 20 de obiective incluse în traseu.

dor de codru
brd.gov.md

obiective turistice

Cartea de vizită a noului traseu este marea poartă din lemn de stejar, care are o înălțime de 9 metri și o lățime de 5 metri. Aceasta se află la intrarea în localitatea Ciorești.

poarta din lemn
brd.gov.md

 

În satul Ciorești, turiștii vor putea admira creațiile meșterului popular Zaharia Triboi, care plămădește obiecte din ceramică neagră, vor putea gusta din bucate tradiționale la pensiunea Iuliei Axente. La Dolna, vizitatorii pot merge pe urmele poetului rus Alexandr Sergheevici Pușkin și vor vedea casa muzeu care este și cartea de vizită a localității, iar în satul Micleușeni, oamenii vor putea savura din mierea de albine ale soților Ciolacu.
Prețul standard al turului este de 295 lei.

Acesta include: – transport tur-retur
– ghid
– excursie și degustare de miere
– taxa de intrare la casa muzeu „Al. Pușkin”
– masa tradițională la pensiunea Iuliei Axente
– participarea la șezătoare + master-class la țesutul covoarelor
– master-class de confecționarea obiectelor din ceramică neagră

Numărul de contact: 022 544 566

# Complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi

pensiunea gagauz sofrasi
madein.md

Acest complex se află în localitatea Congaz, Găgăuzia, la aproape 130 km de municipiul Chișinău. Gazdele acestei destinații turistice oferă o multitudine de activități printre care: ateliere culinare, degustare de vinuri găgăuze cu brânză de oi și Kavurma, vizitarea unei stâne de oi și mulsul oilor, posibilitatea de a participa la o nuntă tradițională (prin acord prealabil), culegerea strugurilor și a fructelor, odihnă pe saltelele terapeutice făcute din lână de oi, joc tradițional cu oase de miel și posibilitatea de a proba straie pentru nuntă, care erau purtate cu 60-70 de ani în urmă.

straie de nunta
madein.md
restaurant gagauz
booking.com

Prețul unei nopți la pensiunea „Gagauz Sofrasi” este de 800 de lei pentru o persoană.
Pentru rezervări puteți apela la numărul: 069128404

Republica Moldova are o sumedenie de locuri frumoase care merită vizitate: Toltrele Prutului (sunt niște formațiuni calcaroase, care sunt declarate ca monumente ale naturii și sunt profejate de lege), Peștera Emil Racoviță, Parcul Țaul, Complexul Orheiul Vechi, Castelul vânătoresc al lui Manuc Bei, Conacul Zamfir Ralli Arbore, Cetatea Soroca etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine