Lista programelor de schimb pentru studenții din Republica Moldova

RLC58MRIX8
Foto:Photo: Startup Stock Photos

Ești student și vrei să vezi cum funcționează sistemul educațional în alte țări? Echipa #diez a selectat 5 programe care oferă posibilitatea de a face un schimb de experiență în timpul anului de studiu. Află despre ce organizații este vorba din articol.

# Erasmus +

up-banner-u-erasmus-praktikum-u-v2

Erasmus+ este Programul Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile Educație, Formare, Tineret și Sport pentru perioada 2014-2020. Programul își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume. Tocmai de aceea propune condiții de participare și de finanțare simplificate față de programele precedente.

Despre Program și oportunitățile acestuia puteți afla aici.

# DAAD

DAAD-thailand-scholarships

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) este cea mai mare organizaţie mondială promotoare a schimbului internaţional de studenţi şi oameni de ştiinţă. Programul DAAD oferă burse pentru moldovenii care în anul de 2017-2018 doresc să petreacă un sejur în scop de studii în Germania.

Mai multe informații despre programul de schimb găsiți aici.

# Study visit to Gdynia

Screen Shot 2017-09-05 at 17.47.21

Dacă ești un student activ, ai deja 18 ani, vorbești bine limba rusă și ai idei inovatoare, ai posibilitatea de a participa la un schimb intercultural în primăvara anului 2018 în Gdynia urmărește site-ul lor pe facebook pentru a fi informat când vor avea loc înscrierile.

Aici puteți accesa pagina lor.

# Chevening

Chevening-Scholarship-for-nigerians-2017

Bursele Chevening sunt acordate persoanelor fizice cu medii academice înalte, tinerilor profesioniști ambițioși și cadrelor academice puternice, care și-au afișat potențialul de lider. Bursa oferă ajutor financiar ce acoperă costurile de studii de master la oricare din universitățile de top din Marea Britanie, dar și posibilitatea de a deveni parte a unei rețele globale influente, ce constă din peste 44 000 de absolvenți. Programul a fost fondat de Foreign and Commonwealth Office(FCO) și organizații partenere.

Despre Chevening în Republica Moldova aflați aici.

# UGRAD

ugrad

Programul Global Undergraduate Exchange (Global UGRAD) este sponsorizat de către Biroul pentru Educație și Cultură al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii (ECA). Acest program internațional de schimb educațional și cultural aduce viitori lideri în Statele Unite pentru a experimenta sistemul de învățământ american, a spori cunoștințele lor și pentru a explora cultura și valorile americane. De asemenea, acesta oferă studenților posibilitatea de a împărtăși culturi și tradiții cu oamenii din Statele Unite. UGRAD Global este administrat de World Learning, în numele ECA. Global UGRAD va oferi, unui grup select de aproximativ 250 de studenți, burse de studiu la licență pentru un semestru universitar (fără absolvire) în Statele Unite ale Americii.

Despre program poți afla aici.

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine