Echipa #diez salută faptul că tot mai multe persoane realizează puterea Facebook-ului și migrează aici, dar în același lucru pentru o acomodare mai reușită, am decis să facem o listă cu lucruri pe care ar trebui să o știți.
#1. Dacă ai intrat ca să vezi ce mai face copilul tău online, nu-i da cerere de prietenie
Majoritatea copiilor care sunt pe rețelele de socializare încearcă să scape de ochiul părinților, astfel nu prea sunt încântați când părinții se mută pe Facebook.
O mai bună strategie e să începi să adaugi prietenii copilului tău, dar nu pe dânsul. Faceți în așa fel încât grupul de prieteni al lui să povestească mereu ceva despre tine: Ce status interesant ai scris, că i-ai dat like la o postare pe care nu credea că părinții ar da like, etc. O astfel de abordare îl va convinge pe copilul tău singur să te adaugi pentru a fi cool din nou. Și atunci se va mândri când va primi like de la tine la fiece postare.
#2. Nimeni nu donează nimănui dacă faci share
Trebuie să știi, că fotografii cu copii care suferă și dacă dai share cineva le donează ceva, circulă de ani buni pe Facebook, și au devenit foarte banale. Cei cu mai multă experiență își pierd deodată încrederea în o persoană care distribuie așa ceva. Astfel, până când nu sunteți 100% sigur de informația pe care o citiți, mai bine nu share-uriți, că apoi riscați să distribuiți dezinformare.
#3. Facebook-ul nu-ți va închide contul dacă nu faci share la un „În atenția utilizatorilor”
Facebook are nevoie de datele noastre pe online, adică ceea ce ne place, cum ne place, pentru ce ne place, și așa el face bani, cu cât mai mulți utilizatori, cu atât mai bine, astfel Facebook nu-ți va închide profilul, Cum am mai spus, dacă nu ești 100% sigur de informație nu o distribui, chiar dacă a distribuit-o cel mai bun prieten al tău, sau o persoană în care ai multă încredere.
#4. Cel mai drăguț mod de a felicita pe cineva este prin mesaje private, dacă tot vrei să o faci online
Foarte multe persoane sunt deranjate de etichetări în fotografii cu brazi, ouă sau iepurași de Paști. De asemenea, multe persoane nu citesc mesajele care le vin pe perete de ziua lor de naștere, astfel dacă vrei ca cineva să-ți mulțumească și să te țină minte, ar fi bine să o feliciți în privat, și nu doar la mulți ani, dar să ai grijă să menționezi vreo amintire comună, acest lucru mereu apropie persoanele.
#5. Nu deschide link-uri care sunt trimise pe mesaje private
Din când în când pe Facebook mai apare câte un virus și se distribuie din neatenția utilizatorilor. Astfel atunci când primești un link de la cineva, neînsoțit de vreun mesaj pe care să-l consideri atresat ție, întreabă: Ce este asta? Dacă mesajul a fost trimis din cauza unui virus persoana dată va vedea că este infectată și-ți va mulțumi, iar tu nu vei infecta pe alții.
#6. Încearcă să înțelegi și să reproduci fenomene care sunt populare
Dacă vrei ca prietenii copilului tău să te considere tare deschisă spre lucruri noi, susține mișcări care le vezi pe la el. Cum ar fi de ex: să-ți schimbi fotografia de profil la 1 iunie cu o fotografie de când erați mai mici, să-ți instalezi butonul stegulețul colorat sau să scrii liste de cărți pe care le-ai recomanda.
#7. Dacă îți plac jocurile de pe Facebook, ai grijă să nu trimiți invitații
Jocurile de pa Facebook nu mai sunt în vogă de câțiva ani, și multe persoane nu văd cu ochi buni pe cei care joacă și îi invită permanent la lucruri irelevante. Dacă vă plac jocurile, jucați-le, multe sunt chiar foarte informative și interesante, de ex IQ Traveler, dar aveți grijă să setați ca doar tu să vezi ceea ce faci în joc.
#8. Joacă-te cu setările de securitate
Facebook permite ca să controlezi mai totul ce faci aici, de la cine poate să-ți dea invitație de prietenie, cine să vadă mesajele tale, sau pe ce oameni nu ai vrea să-i vezi. Cel mai eficient e să intri în setări și să le încerci pe toate și să ți le alegi pe acelea care se potrivesc.
#9. Nu pune like la fiece pagină pe care o vezi
E ușor a pune like-uri pe Facebook, dar uneori e mult mai greu e să scapi de gunoiul care se adună pe prima pagină. Iar ceea ce vezi atunci când deschizi Facebook-ul îți poate influența felul în care te vei simți azi. De aceea alege pagini doar în care ai încredere, și de asemenea, să adaugi oameni de la care crezi că poți învăța ceva bun.
#10. Facebook-ul poate fi foarte util
Facebook-ul poate fi foarte util dacă el vezi doar ca o extensie a ceea ce faci tu, nu pe online. Uneori poți găsi oameni mai ușor, obține o informație mai ușor, sau să te inspire. De aceea, nu uita că Facebook-ul e ca o mare bancă a favorurilor, atunci când tu ai ajutat pe cineva, vei fi ajutat în schimb. Astfel dacă puteți să faceți pe cineva să zâmbească, atunci faceți asta.
Dacă știi aceste 10 lucruri de mai sus avem încredere că în scurt timp veți deveni cei mai populari și ce mai respectați pe Facebook