Profesorii din licee vor fi instruiți în domeniul proprietății intelectuale

Profesor-scoala
Foto:bucurestifm.ro

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) organizează primul curs de pregătire al profesorilor din licee în domeniul proprietății intelectuale. Acest curs are drept scop instruirea cadrelor didactice ce vor fi încadrate în predarea noii discipline opționale „Introducere în proprietatea intelectuală”.  

Cursul se va desfășura în a doua jumătate a lunii august, pe parcursul a cinci zile, cu un total de 30 de ore academice. În cadrul cursului de instruire vor fi abordate problemele teoretice și aplicative ale elaborării și protecției creațiilor intelectuale, rolului în permanentă creștere al acestor creații în dezvoltarea economică, culturală și socială, precum și necesitatea combaterii fenomenelor de contrafacere și piraterie. La finalizarea cursului, profesorii vor primi certificate de participare și materiale informative din domeniul protecției și valorificării proprietății intelectuale, acte normative ce reglementează activitatea în domeniu etc.

Lecțiile se vor desfășura în incinta AGEPI (Chișinău, str. Andrei Doga 24/1). Disponibilitatea participării profesorilor la cursul de pregătire în domeniul proprietății intelectuale urmează a fi confirmată până pe 10 august curent, la următoarea adresă electronică: seminare@agepi.gov.md, sau la numerele de telefon 022/ 400-620, 022/400-660, 022/400-661.

Curriculumul pentru cursul opțional „Introducere în proprietatea intelectuală” a fost examinat de Consiliul Naţional pentru Curriculum și aprobat de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în luna aprilie curent.

Curriculumul a fost inițiat de AGEPI în anul 2016 și a fost elaborat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în baza Acordului de colaborare dintre cele două instituții, semnat pe 26 aprilie 2016.

Scopul disciplinei este promovarea cunoştinţelor în domeniul proprietăţii intelectuale în rândul elevilor din cadrul instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova, dezvoltării unor abilități practice în domeniu, dar și sensibilizării elevilor privind importanța asupra necesității respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a impactului negativ al fenomenelor de contrafacere și piraterie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine