În jurul lumii și al internetului poți descoperi multe sculpturi umitoare din punct de vedere al tehnologiei după care au fost făcute. Creatorii lor au distrus orice regulă a lumii artei plastice și au sfidat toate legile fizicii. Urmărește mai jos o selecție a celor mai frumoase sculpturi de acest gen.
#Wonderland, Canada
Cea mai interesant lucru despre această statuie din Calgary este să fii înăuntru! În exterior, acesta este un cadru de sârmă de 12 metri, sub forma unui cap, din interior însă este o lume întreagă, inventată de sculptorul spaniol Jaume Plensa.
#Karma, USA
Creația sculptorului coreean Do-Ho Suh se află la Galeria de Artă New York Albright-Knox și impresionează imediat vizitatorii prin faptul că le pune în funcțiune imaginația. Statuia are doar 7 metri înălțime, dar pare a fi nesfârșită.
#3. Diamonds, USA
Această fotografie nu a fost rotită în nicio direcție. Maestrul Neil Dawson din Noua Zeelandă creează sculpturi pe care nu le poți trece cu vederea fără să încerci să-ți dai seama cum se leagă. Efectul este creat cu ajutorul firelor abia vizibile.
#4. Balancing sculpture, Dubai
Acest minunat echilibru de bronz sfidează complet legile fizicii. Sculpturile maestrului polonez Jerzy Kedziora nu se răstoarnă sub influența propriei lor gravități și a rafalelor de vânt și este un puzzle greu de rezovlat pentru aproape toată lumea.
#5. Monument to the violinist, Netherlands
În celebrul „Stopera” din Amsterdam, unde se află primăria și teatrul muzical, a fost ruptă podeaua de marmură pentru a instala sculptura violonistului. Autorul acestei creații este o adevărată intrigă. Oricum, toată lumea din primărie ridică din umeri și preferă să o “ignore”.
#6. Porcheuri la Festivalul Vitezei, UK
Gerry Judah creează sculpturi incredibile de mașini care par să se grăbească într-un spațiu nesfârșit. În cadrul Festivalului anual de Viteză din Goodwood, el a reușit să lucreze cu cele mai renumite branduri din lumea automobilelor.
#7. Inevitabilul timpului
Artistul și sculptorul grec Adam Martinakis creează sculpturi digitale în arta virtuale futuriste. Le poți vedea numai pe Internet. Totuși, acesta este motivul pentru care există arta modernă: descoperirea de noi modalități de exprimare.