De „Ultimul sunet” elevii de la Spiru Haret au mers la Cronograf. Motivul pentru care administrația liceului renunță la careul tradițional

simbol
Foto:simbol: Facebook/Victor Ambroci

Devine o tradiție pentru liceul „Spiru Haret” din Capitală să nu organizeze careuri tradiționale la început și la sfârșit de an școlar. Astfel, și de această dată, elevii împreună cu profesorii și directorul instituției au ales să marcheze diferit acest eveniment. Directorul Victor Ambroci a povestit pentru #diez ce activități alternative au avut.

„Este deja ceva obișnuit pentru liceul nostru, faptul de a renunța la careul tradițional, iar motivația de bază este să ne simțim cu toții confortabil, iar acest eveniment să fie organizat chiar în stil de sărbătoare”, a menționat pentru #diez Victor Ambroci.

Sărbătoarea elevilor de la „Spiru Haret” a început încă de ieri, 30 mai. Clasele absolvente, dar și elevii din a X-a și a XI-a au participat la Gala absolvenților, acolo unde fiecare clasă a pregătit un program artistic, iar cei mai buni absolvenți ai liceului au fost premiați. Evenimentul s-a petrecut la teatrul „Ginta Latină”.

Evenimentele au continuat și astăzi, iar elevii au mers, începând cu ora 10.00, la Odeon, pentru a urmări o proiecție special-dedicată lor, și anume filmul câștigător al festivalului Cronograf 2017 la categoria „Un LIKE pentru DOCUMENTAR- Vezi?/Lo Ves? (Spania). După proiecție, elevii din clasele gimnaziale și-au primit diplomele de merit. „Fiecare a avut posibilitatea să iasă pe scenă, să urmărească programul stând confortabil pe scaun, evitând situația neplăcută de a sta în picioare, în soare”, a adăugat directorul instituției.

Elevii, pe de altă parte, spun că sunt mulțumiți de modul inedit de a marca acest eveniment: „De când sunt elevă la „Spiru Haret” am fost implicată în multe evenimente deosebite, iar Gala absolvenților este unul din ele. „Ultimul sunet” tradițional este o obișnuință veche care trebuie schimbată și liceul nostru a făcut-o. În urma acestei ceremonii am simțit că suntem mai aproape de fiecare dintre elevii claselor absolvente, pentru că am avut fiecare o abordare personală în ceea ce am prezentat. Am mulțumit și ne-am exprimat sentimentele în raport cu tot ce am trăit în acești ani de liceu”, spune Gabriela Petrov, absolventă a clasei a XII-a.

Liceul Teoretic „Spiru Haret” a renunțat la careul tradițional și la începutul anului școlar, pe 1 septembrie 2016. Atunci, elevii au început anul de studii cu o lecție de dirigenție, iar apoi au continuat orele în regim obișnuit.

Până în 2014, atât ceremonia de început, cât și cea de sfârșit de an școlar erau obligatorii. Din 2015, petrecerea acestora rămâne la discreția instituțiilor de învățământ. Liceul Teoretic „Spiru Haret” este prima instituție care a decis să renunțe la careu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine