Pădurea Domnească este mai bogată cu 20 de cerbi nobili, pe lângă cele 47 de specii de animale existente

2015_02_26_cerb_rsz_crp_crp
Foto:epochtimes-romania.com

Un număr de 20 de cerbi, dintre care 17 femele și 3 masculi, s-au aflat timp de două luni într-o volieră cu o suprafață de 11 hectare, ca mai apoi, după aclimatizare, să conviețuiască, în libertate, alături de alte 47 de specii de animale din „Pădurea Domnească”, dintre care șase specii sunt incluse în Cartea Roșie a Moldovei, comunică Ministerul Mediului. 

Viceministrul Mediului, Victor Morgoci a anunțat că, în perioada imediat următoare, este planificată și repopularea cu cerbi nobili a Parcului Național „Orhei” și a pădurilor din Strășeni, cu câte 10 exemplare fiecare. De asemenea, din rezervațiile „Codrii” și „Plaiul Fagului” vor fi transmiși 100 de exemplare de cerbi cu pete pentru repopularea fondului forestier din sudul țării, și anume, întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva – Sud și Manta.

Ministerul menționează că scopul repopulării este de a menține echilibrul în ecosistemul natural, dar și de mărire a diversității faunei silvice.

În anul 2016, în fondul cinegetic gestionat de Agenția „Moldsilva” au fost înregistrate 478 de exemplare de cerb și 6160 de căprior. Cheltuielile totale pentru întreținerea și monitorizarea mamiferelor cu valoare cinegetică se estimează la aproximativ 5 milioane de lei anual.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine