Comunitatea Studenților Creștini (CSC Moldova) te invită să te alături printr-o contribuție financiară campaniei „Sesiune fără stres”, pentru a ajuta boboceii din universitățile din Chișinău și Bălți, aflați în febra pregătirilor pentru examenele din vara lui 2017.
Inițiatorii spun că stresul este o parte organică a vieții studenților, mai ales în perioada examenelor. „Acesta este factorul care se face vinovat de 60% din problemele de sănătate. Iar un astfel de caz nefericit poate deveni cel în care unii studenți încearcă să recurgă la metode riscante de gestionare a stresului – consumul de alcool, țigări sau droguri. Însă, modul în care studenții aleg să facă față stresului este crucial nu doar pentru sesiunea de examinare, ci va determina și performanța acestora în carieră și viață”, cred organizatorii.
Cum pot fi ajutați studenții prin contribuția ta?
Campania „Sesiune fără stres” va livra următoarele beneficii pentru circa 1000 de studenți din anul I, în sesiunea de examinare din vara anului 2017:
#1. Va fi creată harta studentului cu factorii de stres, ca instrument de ajutorare a studenților și de implementare eficientă a campaniei;
#2. Informarea studenților despre metodele eficiente și sănătoase de combatere a stresului;
#3. Fructe, ciocolate și apă le vor fi oferite studenților, ca măsură de stimulare creativă și de concentrare.
Conform unei cercetări a studenților, Moldova se poziționează pe locul 92 din 138, într-un clasament recent al Raportului de Competitivitate Globală al studiilor superioare și instruirii, fiind devansată de Kîrghizstan, Vietnam sau Botswana. Prin urmare, inițiatorii cred că pe lângă efortul studentului și mulți alți factori, îndeosebi în perioada examenelor, este nevoie de gestionarea stresului prin susținere calificată, iar această campanie ar oferi ingredientele prin care un student din anul I își poate maximiza rezultatele de la examene, cu un nivel redus de stres.
Perioada desfășurării campaniei „Sesiune fără stres” este 1 mai – 15 mai 2017.
Universitățile beneficiare: ULIM, USM, UPSIC, UST, UTM, ASEM, USMF din Chișinău și USAR din Bălți.
Donațiile pot fi făcute pe pagina proiectului pe site-ul Guvern24. Fondurile colectate și utilizarea lor vor fi raportate către Guvern 24, în baza contractului semnat cu CSC Moldova.
Comunitatea Studenților Creștini este o asociație apolitică și non-profit, înregistrată la Ministerul Justiției în anul 2003. Scopul CSC este ca să promoveze printre studenți valorile moral-creștine de gândire, muncă și conviețuire în societate și mediul academic din Moldova.