Liceenii cu performanțe sunt așteptați pentru o experiență inedită la „Creatori de viitor – Champions United 2017”

creatori

În perioada 10-16 iulie, va avea loc cea de-a patra ediție a proiectului „Creatori de Viitor – Champions United”. Pentru prima dată în scurta sa istorie, proiectul se va derula pe parcursul celor șapte zile în două locații: Tabăra Șăulia din județul Mureș și în Cluj-Napoca.

Peste 500 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar sunt așteptați să aplice anul acesta pentru unul din cele 80 de locuri disponibile. Proiectul este organizat de Asociația 11even, în parteneriat cu Kaufland România.

Liceenii selectați vor avea șansa să participe în mod gratuit la „Champions United 2017”. Organizatorii așteaptă participanți din peste 40 de orașe din România și Republica Moldova cărora doresc să le ofere o experiență unică, să le aducă o recunoaștere specială a performanțelor lor și să-i încurajeze să fie creatori ai unui viitor frumos pentru ei și pentru generațiile următoare.

Începând cu anul acesta, vor exista două modalități de aplicare. Astfel, începând cu data de 1 februarie, toți cei interesați să intre în cursa pentru un loc la „Champions United” pot completa formularul de înscriere individuală pe site-ul www.creatorideviitor.ro. Criteriile urmărite în cazul depunerii unei aplicații individuale vor fi performanțele obținute la olimpiade naționale și internaționale la diverse discipline școlare, premiile și medaliile obținute de concursuri în domeniul creației artistice sau la diverse discipline sportive. O atenție specială va fi acordată și elevilor cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extra-școlare.

Începând cu 1 martie, va demara cea de-a doua formă de aplicare în cadrul proiectului, aceea de înscriere a unui proiect.

ReForm Social Impact Contest reprezintă o competiție în cadrul programului Creatori de Viitor în care adunăm cele mai bune idei de proiecte sociale sau de antreprenoriat social, ale liceenilor din România.

Anual, urmărim să recunoaștem cele mai bune astfel de inițiative, iar începând cu 2017 orice liceean sau echipă de doi liceeni pot propune proiecte în cadrul acestei competiții. Cele mai bune dintre ele vor fi selectate pentru finala competiției, care va avea loc pe parcursul Champions United 2017, iar primele trei proiecte vor primi finanțări exrem de generoase din partea partenerilor noștri”, ne-a declarant Ovidiu Neamțu, președinte al Asociației 11even.

O altă noutate a acestei ediții sunt și sesiunile interactive TransForm, sesiuni ce oferă participanților posibilitatea de a reflecta asupra aspectelor profunde ale vieții, de a descoperi perspective nebănuite ce țin de interior, de a dezbate alături de un grup asemănător de tineri și sub ghidarea unor mentori foarte valoroși, principii și filosofii de leadership.

Programul este gândit dintr-o perspectivă unică, foarte diferită de ce oferă sistemul educațional clasic, precum și majoritatea cursurilor sau programelor tradiționale de management și leadership.

 

17797291_10207470332231264_912679616_o

Astfel, tinerii din comunitatea „creatori de viitor” vor putea să afle perspectiva unor lideri ancorați în viața socială, politică și economică internă și internațională, despre cum evoluează tehnologia și relațiile interumane în această eră digitală, despre profesii ale prezentului și ale viitorului și multe alte lucruri extrem de interesante.

Ca și în anii precedenți, evenimentele speciale se vor regăsi pe agenda Champions United. Astfel, vom petrece o seară deosebită în cadrul Picnic&Movie Night și vom sărbători alături de tinerii campioni și invitați speciali în cadrul Galei PerForm.

Despre „Creatori de viitor”:

La Creatori de viitor aducem împreună tineri excepționali, selectați din fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii: educațional (olimpici internaționali sau naționali), cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc), sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale, cât și de echipă) și leadership școlar (elevi cu implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).

Champions United este unul din cele mai importante evenimente naționale destinate liceenilor cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport sau leadership școlar din România. Proiectul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 350 de liceeni de top din peste 45 de orașe din România și Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine