Postul vamal Sculeni va fi reconstruit. Va fi dotat cu echipamente performante de control

446(810,455)
Foto:anticoruptie.md

Au fost inițiate demersurile de proiectare și reconstrucție a postului vamal Sculeni. O serie de indicații în acest sens au fost lansate  în cadrul unei vizite de inspectare a postului respectiv, care, actualmente înregistrează una dintre cele mai mari valori de trafic.

Postul vamal Sculeni este traversat zilnic de circa 1 900 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Vama, în cadrul inspectării au fost examinate posibilitățile de extindere a postului, suplimentarea pistelor de control pentru toate categoriile de autovehicule, dotarea acestuia cu echipamente performante de control și reamplasarea unor elemente de infrastructură. În acest context, Directorul General al Vămii le-a indicat celor prezenți demararea procedurii de estimare a costurilor aferente, anunțarea și organizarea licitațiilor pentru identificarea antreprenorilor care vor fi contractați pentru realizarea lucrărilor preconizate.

În comunicat se mai arată că sunt continuate discuțiile și cu partea română, în condițiile în care principalul motiv al cozilor îl constituie aglomerările de unități de transport formate în zona neutră dintre postul vamal din Republica Moldova și cel situat pe teritoriul României. Cauzele în acest ar fi lipsa de sincronizare a timpilor de perfectare și capacitatea de procesare mai redusă a autorităților vamale și de frontieră române.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine