(foto) Programul Șor: Încă 32 de familii tinere din Orhei și-au ridicat premiul pentru noul locuitor al orașului

Sor

Astăzi, 24 martie, la Orhei a avut loc ceremonia de acordare a îndeminizației unice familiilor cu noi-născuți. De această dată încă 32 de familii tinere din Orhei și-au ridicat premiul pentru noul locuitor al orașului.

Alocarea suportului material pentru noul-născut se efectuează de un an și jumătate în cadrul unui program social special, lansat de primarul Ilan Șor și realizată împreună cu organizația obștească „Pentru Orhei”. Suma alocațiilor numită în popor „capital matern” variază între 7000 și 10000 lei, pentru primul și respectiv următorii copii. Aceasta este o contribuție importantă pentru multe familii tinere.

sor1

Acest program a fost lansat în 2015 după victoria lui Ilan Șor la alegerile locale pentru postul de primar și a fost gândită ca o măsură de stimulare a natalității. De rând cu alte proiecte sociale, acesta reprezintă o trăsătură distinctivă a lucrului noului primar și a echipei sale. La momentul actual Orheiul este unicul oraș din Republica Moldova care practică activ dezvoltarea programelor sociale neguvernamentale, cum ar fi „capitalul matern”, „magazinele sociale” și altele.

Sor2

Conform datelor oficiale ale administrației locale, actualmente în Orhei este înregistrată o creștere a nivelului natalității, fapt care confirmă eficiența inițiativelor sociale lansate în oraș.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine