Tinerii din școlile și liceele din Moldova pot participa la concursul de desen „Nu-mi fura copilăria”

img20170304132923

Redacția ziarului național „Vocea poporului” lansează un nou con­curs național de desen cu genericul „Nu-mi fura copilăria”, în cadrul proiectului „Să schimbăm atitudinea față de munca copiilor”. Sunt invitați să participe copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani cu desene consacrate combaterii exploatării prin muncă a copiilor în Moldova.

Scopul concursului este de a sensibiliza opinia publică, pentru a contribui la schimbarea atitudi­nii tuturor actorilor comunităţii în ceea ce priveşte semnificaţia copilăriei şi rolul pe care îl au activită­ţile educative, cognitive în viaţa copilului. Copilăria este o construcţie socială care, în aceeaşi măsură, presupune un fenomen biologic de maturizare, de aceea trebuie să schimbăm atitudinea adulților față de munca copiilor.

Concursul de desen se află la cea de a IV-a ediție şi se desfăşoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Concursul se desfăşoară cu suportul CNSM în perioada 1 martie – 31 mai 2017, prin intermediul săptămânalului „Vocea poporului”. Ultima zi de prezentare a desenelor este 12 mai 2017. Bilanțul și înmânarea solemnă a premiilor – 30 mai 2017.

Desenele pot fi expediate la redacție pe adresa: Chișinău, 31 August nr. 129, Casa Sindicatelor, et. IV, redacția ziarului național al CNSM „Vocea poporului”.

Lucrările vor fi executate pe hârtie format A3, în culori, folosind vopsea. Informația despre auto­rul desenului trebuie să fie dactilografiată și încle­iată jos în dreapta desenului: numele, prenumele, vârsta sau clasa, școala, liceul, gimnaziul, telefonul de contact, localitatea de origine și apoi trimise redacţiei ziarului „Vocea poporului” prin poștă, la adresa: str. 31 August, 129, et. IV, MD-2012, Chișinău sau aduse direct la redacție nu mai târziu de data stabilită.

Pentru informații suplimentare consultați regulamentul concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine