(foto) Prima zi de muncă a unui angajat Kaufland, în imagini

job2

Un blogger din România a descris pe etape cum decurge o zi din viața lui Ionuț – angajat Kaufland. Dimineața începe devreme, la ora 4:45, atunci când angajatul își începe ziua cu schimbarea uniformei și atașarea ecusonului la haină.

Jobul nr. 1: Curăţenie. Şterg raftul cu carne de pui şi curcan, să arate impecabil.

Între timp, şefa Lucia îmi face un instructaj scurt: „Ai grijă de tine, dacă vezi că pică vreun palet, fugi! Nu ne riscăm viaţa pentru nimic. Să nu te tai cu cuterul. Să nu calci în cioburi. Să te fereşti când trec băieţii cu paleţi. Uite, aici sunt ieșirile de urgență”. Oare pentru ce ne trebuie ieșiri de urgență? În caz că explodează prețurile?

Trec pe lângă carmangerie, unde văd în vitrină o movilă de inimi frânte de Valentine’s şi Dragobete.

 

job1

Jobul nr. 2. Recepţie marfă. Cineva strigă: „Ionuț, hai că a venit un tir!”. Parcă e Crăciunul. Fuga, pe el, cu lisele hidraulice. Tragem paleții afară, îi ducem pe culoarul central al magazinului. Tirul e plin cu legume şi fructe. E tirul de vegani?

 

job2

Jobul nr. 3. Legume şi fructe. Cineva îmi dă o cârpă şi zice să lustruiesc castraveţii. Pentru o clipă chiar mă gândesc s-o fac. Aşa e când eşti nou, ţi se fac glume de-astea.

Au apărut și ceilalți colegi, care sar ca furnicile pe paleți. Taie ambalajul cu cuterele și încep să ducă lădițele la rafturi.

 

job3

Jobul nr. 4. Primesc al patrulea job cât mai aşteptăm să vină paleţii pe culoar: etichetare preţuri. Merg la raft cu scannerul, verific ţara de origine, preţul, dacă totul corespunde, e ok, dacă nu, notez şi trimit către colegii de la IT, care operează modificările şi printează noile afişe. E simplu.

Cât îmi explică faza cu scannerul, încerc să fur nişte mandarine. M-au văzut şi de data asta! Mă întorc la aranjat legumele. Adjuncta șefului de magazin nu e în niciun birou, e pe paleți. Dacă are cineva vreo nelămurire, știe ea. Pofta e o problemă, mi-e greu să mă concentrez când văd cât de bine arată lădiţele cu avocado copt.

Magazinul are circa 100 de angajaţi, în trei ture. Am întrebat mai multe persoane şi se pare că angajaţii nu prea pleacă. Toţi par suspect de fericiţi.

 

job 4

Jobul nr. 5. Eu primesc task pe raionul de hârtie igienică. Trebuie să pun în raion pungile cu hârtie. Am senzaţia că cineva mă menajează. Angajaţii fac cursuri de perfecţionare, în birourile de sus. Fac şi eu unul. Mi se spune insistent să nu mai încerc să fur broccoli şi mandarine.

Iau o pauză scurtă în camera angajaţilor, unde bem o cafea. Un coleg se joacă pe XBox. Iau o carte de colorat, ca să mai scap de stresul primei zile de muncă. Care stres?

 

job 6

carte de colorat 2

E 7:28 Gata pauza. Lucia mă ia cu ea să inspectăm parcarea. E curat. Mai trebuie curăţate coşurile de gunoi de la intrare. Mă trimite să verific toaletele. E foarte curat, sunt mulţumit. Hârtie igienică este? Este.

Ora 7:29. Stop joc. Ne ascundem toţi. Se face 7:30, deschidem magazinul. Printre rafturi apar nişte feţe noi. Clienţii!

Citește continuarea AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine