Fotograful Tamas Toth a fost într-un fototrip în Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația. Un parc inclus din 1979 în lista patrimoniului mondial UNESCO, printre primele situri naturale din această listă. Cu o suprafață de aproximativ 300 km², aici sunt 16 lacuri care formează o ghirlandă în Munții Kapela. De-a lungul a milioane de ani, Korana Creek a sculptat o vale adâncă în zonele sudice, calcaroase ale muntelui, puternic caracterizate prin procese carstice.
Formarea Lacurile Plitvice, a fost, de asemenea, rezultatul acestor transformări. Calcarul creează diguri, praguri și alte structuri din râuri carstice și fluxuri. De aici și culoarea albastră extremă a lacurilor. Formarea de calcar este un proces continuu, prin care sunt formate diverse cascade. De-a lungul timpului, apa își schimbă cursul și de aceea putem spune că Plitvice niciodată nu este același.
Tamas Toth, spune că practic a escaladat întreaga zonă, înfruntând frigul și zăpada de jumătate de metru. Iar, câteva din fotografiile din călătorie le puteți vedea mai jos: