Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet

science_games16_7838
Foto:Jeff Miller

Penele de curent, lentoarea în pornire a computerului şi exasperarea provocată de intervenţiile informaticienilor conduc la creşterea numărului de cazuri de persoane suferind de sindrom al stresului informatic, potrivit unui studiu al Chief Marketing Officer Council (CMOC).

„Actualii consumatori de conţinuturi digitale sunt din ce în ce mai enervaţi de problemele tehnologice din viaţa lor de zi cu zi”, se arată în studiul CMOC, organizaţie care reuneşte 4.500 de directori de marketing din 70 de ţări, scrie realitatea.net.

Studiul, care a fost efectuat pe un eşantion de 1.000 de persoane din America de Nord, identifică printre cauzele sindromului stresului informatic „computerele şi dispozitivele complicate şi frustrante, penele de curent, viruşii şi aşteptările lungi pentru rezolvarea acestor probleme”.

Circa 94% dintre persoanele care au participat la acest studiu au declarat că trebuie să folosească laptopurile şi computerele în viaţa lor personală. Două treimi dintre utilizatorii de internet au fost nevoiţi să apeleze la serviciile tehnicienilor sau au suferit de sindromul stresului informatic, anul trecut.

„Computerele au devenit atât de importante încât s-au transformat în probleme cu două tăişuri”, a declarat Murray Feingold, unul dintre medicii care au lucrat la acest studiu, care consideră că a identificat acest nou sindrom.

„Când funcţionează bine, computerele sunt formidabile. Dar când ceva nu merge bine, intrăm imediat în panică şi asta numesc eu sindromul stresului informatic”, a mai spus Feingold.

Potrivit lui Liz Miller, purtător de cuvânt al CMOC, studiul cere găsirea unei metode prin care computerele şi alte dispozitive să devină mai puţin frustrante pentru utilizatorii lor.

„Credem că este momentul ca marile companii din domeniul tehnologic să se gândească la ceea ce provoacă stres şi neplăceri consumatorilor”, a mai spus Miller.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine