Igor Dodon: „Nu sunt anti-român, sunt anti-unionist”

16195335_1747905145235483_502841412216713573_n

Șeful statului declară că nu este și nu a fost anti-român, dar este și va fi anti-unionist și pledează pentru păstrarea suveranității Republicii Moldova. Declarația a fost făcută la o întrevedere cu reprezentanții presei organizate exact la o lună de la învestirea în funcție, transmite IPN.

Igor Dodon a spus că respectă opinia oricărui cetățean, pentru că toți sunt egali în fața legii, însă cum a mai spus și anterior, rămâne împotriva mișcărilor și partidelor unioniste și este pentru interzicerea acestora pentru că, spune el, prin abordarea lor duc la lichidarea statalității. La acest aspect, șeful statului a ținut să precizeze că și în statul Român există aceeași abordare, ba mai mult, au fost cazuri de condamnare la închisoare.

Președintele Dodon s-a arătat deranjat de declarațiile anterioare ale liderului de la Cotroceni, care a spus că președintele Republicii Moldova trebuie să se conducă de limitele Constituției, și le-a catalogat ca ingerințe în activitatea politică de la Chișinău. În acest context, Igor Dodon a spus că, dacă până acum era primit să vină mesaje la președinte cu indicații de comportament, această practică nu va mai fi tolerată, precizând că el nu se amestecă în treburile interne ale României, la rândul său și Klaus Iohannis nu ar trebui să o facă.

„Poate anterior se permitea și se dorea să se dea indicații. Eu vă stimez foarte mult, dar să ne stimăm reciproc. Să nu ne permitem unele declarații. Dacă ultimii șapte ani conducerea țării nu a reacționat la mesajele de tip unionist, vă spun că din partea mea va fi o reacție, poate nu va plăcea, dar să vă abțineți de la unele comentarii”, s-a adresat Igor Dodon președintelui român.

Președintele Republicii Moldova a mai spus că viitoarele vizite după ce se va întoarce de la Bruxelles s-ar putea să fie la vecinii ucraineni sau români, în funcție de unde va veni invitația.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine