PDM despre inițiativa lui Dodon privind anticipatele: Demersul său nu are nicio șansă

big_v-plahotniucpdm

„Igor Dodon se grăbește să-și pună în practică angajamentul de a anula Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și alte angajamente asumate în recenta vizită la Moscova”. Astfel a comentat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, declarațiile lui Igor Dodon despre intenția de a desfășura un referendum privind lărgirea atribuțiilor președintelui țării. Dodon a spus în această seară jurnaliștilor, în cadrul unui eveniment organizat pentru presă, că are nevoie de aceste atribuții pentru a putea dizolva Parlamentul și a provoca alegeri anticipate.

„Ca urmare a solicitărilor adresate de mass media către PDM de a comenta declarația președintelui Igor Dodon privind inițierea unor acțiuni pentru provocarea alegerilor anticipate, fac următoarea precizare:

Constatăm că președintele Igor Dodon se grăbește să-și pună în practică angajamentul de a anula Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și alte angajamente asumate în recenta vizită la Moscova, pe care probabil nu le-a făcut publice. Președintele încearcă să forțeze lucrurile în dorința de a prelua controlul asupra Guvernului și Parlamentului, pentru a-și pune în practică aceste angajamente, pe care le calificăm ca fiind împotriva intereselor strategice ale țării și cetățenilor ei”, a scris Plahotniuc pe facebook.

Vlad Plahotniuc spune că demers președintelui Igor Dodon nu are nici o șansă de reușită. „Condițiile în care pot fi declanșate alegerile anticipate sunt foarte clar prevăzute de Constituția Republicii Moldova, iar încercările lui Igor Dodon de a modifica legea fundamentală a statului în interes propriu sau în interesul PSRM se vor solda cu un eșec categoric”, dă asigurări președintele PDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine