(video) Unde-s tinerii. La 16 ani, Arina Secrieri este portar pentru două echipe internaționale de hochei

16196954_1506441002718378_562880069_o

De fiecare dată înainte de meciuri, dar şi la antrenamente, Arina Secrieri îmbracă un echipament de 25 de kilograme. La cei 16 ani ai săi este portar pentru două echipe internaționale de hochei pe gheață, iar la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an va participa la prima ei competiție mondială alături de echipa națională feminină sub 18 ani a României.

Arina Secrieri făcea primii pași pe gheață îmbrăcată în uniforma de hochei pe când avea doar 9 ani. A fost inspirată de pasiunea fratelui său mai mic, Maxim Secrieri, care a reușit să adune deja numeroase victorii în palmares. Tatăl, fost fotbalist, este principalul lor susținător, fiind alături de ei la fiecare antrenament și competiție.

Arina este prima fată din Moldova care a debutat în cadrul unei echipe naționale. Acasă a jucat pentru echipele de băieți Acvila și Platina, iar după 7 ani de antrenamente intensive, în prezent, Arina joacă pentru echipa de băieți Gladiators Dunărea din Galați, România, și pentru echipa de fete din Dnipropetrovsk, Ucraina.

Între 26 și 29 ianuarie, în Spania, la San Sebastian, echipa națională feminină sub 18 ani a României va susține meciurile de la Campionatul Mondial Divizia a I-a, Grupa B, calificări. Pentru Mondialul din Spania poarta echipei României va fi asigurată de două jucătoare de la clubul Dunărea, printre care și Arina Secrieri. România va juca atunci cu Mexic, Spania și Australia.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine