(hartă) Topul celor mai bune universități din lume în 2016-2017 unde ai putea să îți faci studiile

bJgAvENlqYu-Fdj2d_w9ABYN3I1xsIBbobka7eRxFoc
Foto:weforum.org

The Times Higher Education a realizat un top al celor mai bune universități din perioada 2016-2017. Instituțiile de învățământ au fost prezentate într-un tabel, iar poziția pe care o ocupă acestea a fost determinată după mai multe aspecte: predare, cercetare, perspectivă internațională etc.

Pe prima poziție se află Universitatea Oxford, ce a detronat Caltech (California Institute of Technology), instituție ce s-a poziționat în capul listei pentru cinci ani consecutiv. Succesul Universităţii din Oxford este atribuită performanţelor îmbunătăţite la cei patru mari indicatori, respectiv predare, cercetare, citări şi căutarea internaţională. Astfel, a fost pentru prima dată când primul loc nu a fost ocupat de o universitate din Statele Unite.

România are patru universităţi în topul realizat de revistă. Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi Universitatea de Vest Timişoara se situează între pozițiile 601 şi 800, iar universităţile Alexandru Ioan Cuza şi Universitatea Bucureşti  se află în clasament la categoria 800+.

Top 10 universități din lume

1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine