Doi deputați au anunțat că nu vor participa la ceremonia de investire în funcția de Președinte lui Igor Dodon

dodon14

Deputații Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă și Eugen Carpov, au decis să boicoteze ceremonia de investire a lui Igor Dodon, pentru a transmite în acest mod protestul față de acțiunile și declarațiile Președintelui ales.

PPEM consideră că declarațiile din ultima vreme făcute de Igor Dodon, iresponsabile și pline de ură, denigratoare la adresa Uniunii Europene și a statului Republica Moldova, demonstrează clar că acesta nu are încă capacitatea de a se ridica la înălțimea funcției obținute. Chiar dacă a câștigat aceste alegeri, Igor Dodon nu vrea să înțeleagă că șeful statului trebuie să fie un model, să aibă un comportament exemplar, să îi unească pe cetățeni și nu să îi dezbine.

„Și cei care simt românește și cei care vor o mai mare apropiere de Rusia fac parte din aceiași societate și au nevoie de un conducător care să aducă liniște, prosperitate și încredere în ziua de mâine. Drept urmare, constatând faptul că dl Dodon nu a înțeles pe deplin responsabilitatea care îi revine datorită funcției sale, am decis să boicotăm această ceremonie”, susține Iurie Leancă.

Reamintim că în urma alegerilor din 30 noiembrie 2016, liderul socialiștilor a câștigat alegerile pentru funcția de Președinte a țării, iar mai mulți reprezentanți ai partidelor de opoziție și a societății civile au declarat au contestat rezultatele alegerilor, invocând prezența a mai multor încălcări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine