Dezbate în timp real inițiativele din țară cu aplicația mobilă Debates.md

debates-4

Debates.md este un proiect lansat de societatea civilă pentru a dezbate cele mai importante decizii și inițiative lansate de guvernare, opoziție sau alți actori. Deși a fost dezvoltat inițial ca un proiect pilot, platforma a devenit între timp un veritabil câmp de dezbateri online. Până în prezent, pe site s-au înregistrat peste 10.000 de persoane care au dezbătut circa 80 de subiecte.

Obiectivul de bază al platformei este să afle rapid opinia cetățenilor prin sondaje online față de diverse subiecte. Dezbaterile lansate durează maxim 3 zile. Utilizatorii pot interacționa atât pe site cât și prin intermediul aplicației mobile debates.md, unde primesc notificări atunci când este lansată o dezbatere nouă. Pe lângă votul pro sau contra, utilizatorii pot plasa la o dezbatere un singur comentariu cu maxim 180 caractere.  Deținătorii de site-uri sau bloguri pot integra pe paginile lor widget-ul cu dezbateri care se va actualiza odată cu fiecare subiect nou lansat.

 

debates-3

Dezbateri corecte și rezultate transparente

Debates.md este un proiect online lansat cu suportul National Endowment for Democracy și Ministerul Ceh de Externe. Nu are tangență cu nici un partid sau actor politic. Dezbaterile lansate pe site sunt plasate de echipa debates.md sau sunt sugerate de utilizatori prin intermediul paginii de Facebook. Totodată, platforma dispune și de un sistem de detectare a voturilor false, astfel încât rezultatele dezbaterilor să nu poată fi denaturate sau influențate de grupuri care acționează concertat.

 

debates-2

Inregistreză-te prin e-mail sau contul de Facebook și intră în dezbatere acum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine