La liceul din satul Brânza au început lucrările de construcție a Planetariului. La etapa inițială de construcție a Planetariului, muncitorii efectuează lucrări de demolare. Cele două încăperi, una aflată la subsol și alta la parterul blocului de studii, vor deveni una singură cu înălțimea de șase metri, necesară pentru instalarea cupolei.
„Avem o limită de bani și nu putem trece de ea. Dacă vom avea materialele la timp, la începutul lunii martie a anului viitor, Planetariul va fi gata”, a spus dirigintele de șantier, Alexandru Bordei.
Când va fi finalizată construcția și instalat echipamentul Planetariului, vor efectua călătorii fascinante printre stele, planete și constelații nu doar elevii liceului din Brânza, dar și cei din toate unitățile școlare ale localităților din Lunca Prutului de Jos. Corpurile cerești pe care le vor vedea la Planetariu cu ajutorul telescopului, le vor putea urmări direct în spațiu, astfel orele de fizică și astronomie vor deveni mult mai interesante.
„Elevii își vor aprofunda cunoștințele în domeniul astronomiei, vor vedea și vor cunoaște lucruri noi și poate, totodată, pe această cale își vor dezvolta și pasiuni noi”, a spus profesorul de fizică și informatică, Alexei Banu.
Anterior, liceul din satul Brânza a fost dotat cu turbină eoliană, stație fotovoltaică și calculatoare performante. Toate se datorează proiectului „Centru de creație al tineretului”, inițiat de instituție sub auspiciile academicianului Ion Bostan, numele căruia îl poartă și liceul.