(foto) Cunoaște experiența celor șapte studente de la UTM care studiază la o universitate italiană

2
Foto:utm.md

Anterior vă povesteam despre șapte studente de la Facultatea Industrie Ușoară a UTM  care și-au luat zborul în această toamnă spre Italia pentru a studia la Fine Art Academy of Como. Studentele își vor face studiile la această universitate timp de un an, iar momentan se bucură de oportunitatea de a experimenta și învăța Designul Vestimentar.

Fetele sunt entuziasmate de profesorii din Italia care au o experiență profesională bogată, precum și de sălile și blocurile de studiu. Studentele au menționat că la Fine Art Academy of Como, procesul de studii este bine organizat, iar toate informațiile de care au nevoie: schimbări în orar, invitații la evenimente organizate de Academie, alte noutăți – toate le sunt comunicate prin intermediul poștei electronice.

Deși sunt departe de casă, managerii au atitudine binevoitoare față de studente și deseori le cer feedback-ul cu referire la procesul de studii și comoditățile în reședință.

Metoda de predare practicată la universitate este una interactivă, care implică dialog, lucrul în grup, cu referire la diverse surse externe utile. Un foarte mare accent se pune pe cultura modei și tot ce presupune aceasta de la începuturi până în prezent. Prezentând anumite teme de modă, se fac trimiteri asociative la secvențe din filme, mișcări, sculptură, monumente arhitecturale, branduri, designeri ș.a.

Pentru studentele de la UTM a fost creat și un orar special, care le permite să absoarbă la maxim întregul program academic. Deși au un orar foarte încărcat, fetele sunt entuziasmate de ceea ce învață, mai ales că urmează cursuri de specialitate împreună cu studenții din anul I, II, III, la care se adaugă și cursurile de italiană.

 

Photo Credit: utm.md

aa

Photo Credit: utm.md

bb

cc

dd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine