Recomandări #diez: Filmele lunii decembrie pe care le poți viziona la cinematografele Patria

collage

11 premiere se vor lansa pe marile ecrane luna aceasta. Astfel, în cele cinci weekend-uri ale lui decembrie cinematografele PATRIA te așteaptă cu o porție bună de filme. Este luna în care ni se răspunde la una dintre cele mai mari întrebări ale anului: spin off-urile Star Wars pot fi la fel de gustate de public ca şi The Force Awakens? Vom afla pe 15 decembrie. Până atunci, iată recomandările noastre.

#1. 1 decembrie: Bad Santa 2

Regia: Mark Waters
Actori: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox, Christina Hendricks
Gen film: Comedie
Durata: 93 minute
IMDb rating: 5.7

„Bad Santa 2” marchează revenirea pe marile ecrane a câştigătorului Premiului Oscar Billy Bob Thornton în postura de anti-erou preferat al Americii şi îl interpretează din nou pe Willie Soke.

Alimentat de whiskey-ul de proastă calitate, lăcomie şi ură, Willie face din nou echipă cu micul şi furiosul său partener, Marcus (Tony Cox), pentru a distruge o gală de caritate organizată in Ajunul Crăciunului. Şi de această dată aventurii i se alătură ,,puştiul” supraponderal şi mereu exaltat, Thurman Merman (Brett Kelly), o rază a soarelui de 110 kilograme al cărei scop este să scoată la iveală bruma de umanitate existentă în Willie.

Problemele cu figura maternă ies la iveală atunci când îşi face apariţia câştigătoarea Premiului Oscar Kathie Bates, în rolul detestabilei Sunny Soke, o mamă desprinsă parcă dintr-un film de groază. O scorpie de dimensiuni cosmice, Sunny ridică ştacheta şi implicit ambiţiile grupului, în timp ce cumva reuşeşte să scadă standardele comportamentului delincvent. Willie este şi mai chinuit acum de dorinţa tulburătoare de a-i intra în graţii voluptoasei şi graţioasei Diane (Christina Hendricks), directoarea galei de caritate, o femeie cu o inimă de aur şi un libido de oţel.

#2. 1 decembrie: Moana / Vaiana

Regia: Ron Clements, John Musker, Don Hall, Chris Williams
Actori: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson
Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie
Durata: 103 minute
IMDb rating: 8.2

Cu două milenii în urmă, Moana, o navigatoare înnăscută, pornește în căutarea unei insule legendare din Oceania. Călătoria i-l va scoate în cale pe semizeul Maui, care o va ajuta să traverseze oceanul dezlănțuit, într-o extraordinară aventură plină de experiențe neobișnuite. Miza este și ea ieșită din comun: ceea ce găsește pe insulă ar putea-o ajuta pe Moana să-și salveze familia.

#3. 1 decembrie: Allied / Aliatul

Regia: Robert Zemeckis
Actori: Marion Cotillard, Brad Pitt
Gen film: Acţiune, Dramă, Război, Romantic, Thriller, Dragoste
Durata:
IMDb rating:

Povestea lui Allied aduce alături un agent al serviciului britanic de spionaj, Max Vatan (Pitt) şi o spioană franceză Marianne Beausejour (Cotillard). Cei doi se îndrăgostesc în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, însă la scurtă vreme Max află că partenera sa, acum mama copilului său, lucrează de fapt pentru nazişti, şi incepe să o investigheze. Povestea este una adevărată, adaptată de scenaristul Steven Knight.

#4. 8 decembrie: Nocturnal Animals / Animale de noapte

Regia: Tom Ford
Actori: Michael Shannon, Jake Gyllenhaal, Isla Fisher, Amy Adams
Gen film: Dramă, Thriller
Durata: 117 minute
IMDb rating: 8.0

O poveste într-o poveste: Susan primește un manuscris de la fostul soț, pe care l-a părăsit în urmă cu 20 de ani, acesta cerându-i opinia. Manuscrisul “Nocturnal Animals” urmărește un bărbat, plecat în vacanță cu familia, sfârșind tragic. Povestea continuă cu Susan, trezindu-se cu amintiri din primul mariaj și confruntându-se cu un adevăr întunecat despre ea.

#5. 8 decembrie: Office Christmas Party / Super party la birou

Regia: Will Speck, Josh Gordon
Actori: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Olivia Munn
Gen film: Comedie
Durata: 105 minute

În timp ce Carol, managerul companiei, încearcă să oprească planurile fratelui iresponsabil de a organiza o petrecere de pomină la birou, acesta apelează la colegii lui care să-l ajute să pună totul la cale. Întreaga mobilizare are scopul de a impresiona un potenţial client mai neconvenţional şi de a-l convinge astfel să investească în afacerea lor aproape falimentară.

#6. 15 decembrie: Collateral Beauty / Collateral Beauty: A doua şansă

Regia: David Frankel
Actori: Will Smith, Keira Knightley, Kate Winslet, Helen Mirren, Edward Norton
Gen film: Dramă
Durata: 94 minute

Howard Inlet (Will Smith), odată un bărbat cu o carieră strălucită, ajunge să renunţe la orice speranţă după ce pierde una dintre cele mai importante persoane din viaţa sa. La intervenţia surprinzătoare şi emoţionantă a prietenilor lui, acesta este forţat să-şi înfrunte toate temerile şi să accepte realitatea înainte de a pierde totul.

Regizat de David Frankel „Collateral Beauty: a doua şansă” explorează cu multă emoţie felul în care oamenii reuşesc să găsească frumuseţe în ciuda suferinţei şi cum iubirea, timpul şi moartea se completează reciproc astfel încât să aducă echilibru existenţei noastre.

#7. 15 decembrie: Rogue One: A Star Wars Story / Rogue One: O poveste Star Wars

Regia: Gareth Edwards
Actori: Felicity Jones, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, James Earl Jones, Sam Claflin
Gen film: Acţiune, Aventuri, SF
Durata: 133 minute

Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii, este pe punctul de a primi cea mai mare provocare din viața ei, când Mon Mothma o va trimite să fure planurile din Death Star. Cu ajutorul Rebelilor, un maestru spadasin și forțele non-aliate, Jyn va realiza că a intrat în ceva mult mai greu decât credea la începutul misiunii. Filmul ne va arăta o nouă parte a francizei Războiul Stelelor în același univers, dar văzut din altă perspectivă decât cea cu care ne-am obișnuit până acum.

#8. 22 decembrie: Passengers / Pasagerii

Regia: Morten Tyldum
Actori: Laurence Fishburne, Jennifer Lawrence, Chris Pratt
Gen film: Aventuri, SF

În timpul unei călătorii obişnuite prin spaţiu, către o nouă galaxie, doi pasageri, aflaţi într-o stare indusă de somn, se trezesc cu 90 de ani mai devreme decât trebuia, atunci când nava lor se defectează. Acum, Jim (Chris Pratt) şi Aurora (Jennifer Lawrence) îşi dau seama că va trebui să trăiască tot restul vieţii la bordul navei, care, ce e drept, le asigură condiţiile cele mai bune de trai. Ei încep să se simtă atraşi unul de celălalt şi apoi să se îndrăgostească… până când descoperă că nava se află în mare pericol. Vieţile a 5000 de pasageri adormiţi se află în mâinile lor. Numai Jim şi Aurora îi vor putea salva.

#9. 22 decembrie: Magia bradului 5 / Ёлки 5 (RU)

Regia: Timur Bekmambetov, Alexander Kott, Vadim Perelman
Actori: Ivan Urgant, Sergei Svetlakov, Gosha Kutsenko, Maria Shukshin, Alexander Golovin
Gen film: Comedie

В этот новый год любимые герои «Ёлок» всё также делают глупости и надеются на чудо. Боре нужно как-то восстановить семейное счастье и ради этого он готов украсть у лучшего друга Жени пингвина. Лыжник и Сноубордист, так и не повзрослевшие, устраивают сумасшедшую погоню за ёлкой. Баба Маня осваивает интернет в надежде найти старую любовь. Профессор из Екатеринбурга остепенился, но теперь сам сходит с ума от ревности. На далеком Севере инженер по технике безопасности должен рискнуть и, наконец, признаться в любви. Ну а пингвину просто очень нужно сесть на яйцо…

#10. 29 decembrie: Vikingul / Викинг

Regia: Andrei Kravciuk
Actori: Danila Kozlovsky, Svetlana Hodchenkova, Maxim Sukhanov, Igor Petrenko, Andrew Smolyakov
Gen film: Acţiune, Dramă, Istoric

Раннее Средневековье. Время тяжелых мечей и темных законов крови. Правящий род в раздоре. Вина за случайную смерть брата легла на Великого Князя. По закону мстить ему должен младший брат — бастард. За отказ убивать он заплатит всем, что у него было, потому что «для мира нужно больше мечей, чем для войны»…

#11. 29 decembrie: The Snow Queen 3 / Crăiasa Zăpezii: Foc şi Gheaţă

Regia: Aleksey Tsitsilin
Actori: Ivan Okhlobystin, Nyusha Shurochkina
Gen film: Animaţie

Împreună cu noul său prieten, Rollan, Gerda încearcă să descopere adevărul din spatele legendei care terorizează ţinutul trolilor şi, din greşeală, sunt loviţi de vraja focului şi a ghieţii. Dacă la început li se pare amuzant faptul că Rollan poate produce foc din degete, iar Gerda poate îngheţa orice, curând puterile lor scapă de sub control şi trebuie să găsească soluţia de a reveni la normalitate.

Crăiasa Zăpezii şi trolul Orm nu vor lipsi nici ei, însă de această dată încurcăturile îi transportă pe toţi prin foc şi gheaţă cu mult umor şi distracţie către noi lecţii de viaţă pe care cei mici le vor învăţa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine