Tot mai mulți tineri își doresc un job care să nu-i lege de birou și să aibă o mobilitate mai mare. Iată că acest lucru este posibil pentru cei care aleg să lucreze în calitate de freelanceri. Astfel, dacă îți dorești să lucrezi comod de acasă sau de pe malul mării, noi îți prezentăm 10 platforme unde îți poți găsi un job în calitate de freelancer.
Upwork
Upwork este un site de freelancing care face legătura între clienții și profesioniștii independenți de top din orice colț al lumii. În descriere se spune că, fie aveți nevoie de un scriitor sau de o întreagă echipă de programatori, Upwork vă ajută să găsiți experții potriviți pentru succesul dumneavoastră. Job-uri găsiți din varii domenii precum programare, management, copywriting, vânzări, contabilitate ș.a. Pentru a avea acces la lista de job-uri trebuie să-ți faci un cont, care e gratuit, și să începi să-ți propui serviciile. Plata pentru lucrul efectuat o poți primi prin PayPal, Wire Transfer, Payoneer și alte câteva posbilități verificate de platformă.
Toptal
Toptal – o platformă mai specifică, care caută freelanceri pentru trei domenii: programare, design și finanțe. Toptal se recomandă a fi cel care conectează 3% din toți freelancerii din întreaga lume cu angajatorii. Aici găsești job-urile cu o descriere completă și abilitățile de care au nevoie angajatorii. De obicei, prețul unei ore de lucru variază între 60 și 95 de dolari, iar plata o poți primi prin intermediul PayPal, card de credit sau cont bancar.
Freelancer
Freelancer se consideră cel mai mare site pentru freelanceri din lume, outsourcing și crowdsourcing pe piață după numărul de utilizatori și proiecte. Aici sunt peste două milioane de angajatori și freelanceri la nivel global, din peste 247 de țări. Aici își pot găsi un job freelanceri din domenii ca dezvoltarea de software, scrierea, introducerea de date și design, științe, vânzări și marketing, contabilitate și servicii juridice. Onorariul poate varia în funcţie de tipul serviciului de la 3 euro până la câteva sute de euro. Banii îi primeşti prin PayPal.
Guru
Guru este o platformă gratuită atât pentru freelanceri, cât şi pentru companii. Vă creați un profil unde specificați abilitățile pentru ca angajatorii să vă găsească mai ușor. Totodată, puteți aplica la job-urile din categoria care vă interesează. Un punct forte al guru.com este siguranţa plăţii pentru freelanceri.
Constant Content
Constant Content – o platformă care se adresează copywriterilor din diferite domenii. Aici autorii își pot găsi cumpărători pentru articolele lor, domeniile cele mai populare sunt afaceri, sănătate, artă, cultură ș.a Onorariul unui copywriter poate varia în funcţie de numărul de cuvinte şi de experienţă şi se află între 3 şi 100 de euro/articol.
Article Sale
Article Sale – o altă platformă pentru copywriteri.
iFreelance
iFreelance – pentru a explica ce servicii puteți oferi pe iFreelance vi se cere un preț pentru calitatea de membru. În funcție de posibilitățile contului, prețul variază de la 6 la 12 $. Deținând calitatea de membru puteți să vă promovați oferta de proiecte, caseta de prezentare a portofoliului, site-ul web etc. Sunt trei niveluri de membru, în funcție de necesități.
Behance
Behance este o platformă pentru profesioniștii care doresc să-și prezinte propriile lucrări. Platforma menționează că dreptul de autor și lucrările vor fi în siguranță. Totodată, aici sunt plasate oferte de job și companiile pot găsi specialiștii de care au nevoie.
Peopleperhour
Peopleperhour – o platformă care își propune să ajute specialiștii să-și trăiască visul și să fie independenți financiar. Potrivit informațiilor de pe site, au fost plasate peste 400 de mii de job-uri, 250 de mii de ore lucrate de profesioniști din 188 de țări din toată lumea. Job-urile cele mai populare sunt din domeniii ca design, programare, content și promovare.
Freelance Writing Gigs
Freelance Writing Gigs este o altă platformă specializată pentru copywriteri. Aici găsești, pe lângă job-uri, și resurse utile pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.
Cei mai căutați specialiști sunt din domeniile IT, design, programare, creare de aplicaţii, marketing şi SEO, copywriting şi social media, precum şi de big data (analiză de date pe eşantioane extinse).
Succes!