Gala Premiilor Media pentru Tineri 2016: Cine sunt membrii juriului și câți tineri vor fi premiați

centrumedia
Foto:Centrul Media pentru Tineri

Premiul Media pentru Tineri este un concurs organizat în premieră și are drept scop să descopere tinerii cărora le pace să filmeze și să fotografieze.

Timp de jumătate de an, doritorii de a participa au expediat galerii foto și filmulețe realizate de ei, astfel la concurs s-au înscris 102 participanți. În cadrul evenimentului vor fi premiați 6 tineri (3 pentru secțiunea foto și 3 pentru secțiunea video) cine sunt ei, știe juriul, iar noi vom afla la Gala Premiilor Media pentru Tineri care se va desfășura sâmbătă, 10 decembrie, ora 17:00 la Meteora (str. Sarmisegetuza,12) intrarea este liberă, tot ce trebuie să facă doritorii de a participa este să completeze acest formular: http://bit.ly/2gkhxmV

Evenimentul se va desfășura într-o atmosferă degajată în care participanții și susținătorii lor vor putea să admire filmele și galeriile foto nominalizate. Bestseller va organiza o tombolă și va oferi un premiu. Seara va fi însoțită de tineri interpreți, iar la final membrii juriului vor decerna câștigătorii.

Cine sunt membrii juriului și ce spun ei despre concurs?

Pentru secțiunea foto:

#. Veronica Boboc – directoare AO „Centrul Media pentru Tineri”

„Concursurile au rolul să crească aripi și să inspire”

#. Igor Guzun – scriitor, directorul agenției „URMA ta”

„Asemenea concursuri pot fi bune ocazii de a testa dacă asta îți place atât de mult încât vrei să-ți faci o profesie din asta mai departe, ori lași fotografia să rămână un hobby. Orice ai alege,vei câștiga. Și acest concurs de fotografie poate fi o explorare a propriilor abilități și viziuni, a propriului eu și a reacției celorlalți față de ceea ce faci”

guzun

#. Alexandru Lebedev – jurnalist, fondator www.diez.md

„Eu cred că aceste concursuri mereu au fost un stimul pentru tineri, pentru unii de a face lucruri care credeau că nu le vor face, pentru alții pentru a se întrece cu alții, iar unii pentru a-și face lucrurile văzute. Și oricare ar fi așteptările de la concurs, faptul că persoanele se implică, dă speranța că această abilitate îi va ajuta să se implice în lucruri mai mari în viitor”

#. Mila Corlăteanu – Deutsche Welle Akademie în Moldova

„Cred ca astfel de concursuri le permit tinerilor să folosească la maxim creativitatea și le oferă posibilitatea să redea prin imagini și videouri gândurile lor”

Pentru secțiunea video:

#. Igor Cobileanski – regizor și scenaris la Brio Film Production
#. Valentina Iusuphodjaev – producător la Brio Film Production

„Provocare, șansă, socializare, poate chiar o testare a propriilor capacitați sau ambiții – e oferta „premium” al oricărui concurs, nu?”

#. Eugeniu Popovici – redactor TV la Moldova 1

„Este important pentru tineri să participe la concursuri, în așa fel verifică ce pot face, văd ce fac alții și își antrenează imaginația, indifferent dacă iau premiul ei sunt câștigători pentru că au făcut și nu au ales să nu facă”

#. Mila Corlăteanu – Deutsche Welle Akademie în Moldova

#. Tanea Ecțo – jurnalistă Radio Europa Liberă

„Cuvintele de laudă și aprecirea nu am auzit să aibă efecte adverse. Cu toate astea, s-ar părea că noi prea rar facem uz de ele. Dar e atât de simplu. Și sănătos. Cred că inclusiv din acest motiv sunt necesare cât mai multe astfel de concursuri. Să spunem și să le arătăm”

Concursul este organizat de Centrul Media pentru Tineri cu susținerea Deutsche Welle Akademie și Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania.

premiumedia

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine