(foto) Curs de canto cu formația Akord la o bibliotecă din țară

nik-1018

Masterclass de canto, cluburi de robotică și lecții de engleză – activități desfășurate la bibliotecile publice din Moldova în cadrul campaniei naționale de informare „Ne vedem la bibliotecă!”. În data de 24 noiembrie Biblioteca Publică Raională Căușeni a găzduit un masterclass de canto ținut de membrii formației Akord, ambasadorii campaniei de informare „Ne vedem la bibliotecă!”. Cursul a adunat zeci de copii și tineri interesați să învețe lucruri noi și să-și perfecționeze aptitudinile în domeniu. Participanții au avut posibilitatea de a fi implicați și în alte activități desfășurate continuu la Biblioteca Publică Raională Căușeni.

„Ne bucurăm foarte mult că masterclass-ul de canto a adunat atâția participanți și pentru că am reușit să ne împărtășim cu unele secrete cu cei prezenți. Grație diverselor activităților organizate de bibliotecile publice membrii comunităților locale își pot găsi ceva util și interesant, în funcții de interesele lor. Vă îndemnăm în continuare să nu treceți pe alături de biblioteca locală, intrați neapărat și vedeti ce vă poate oferi!”, au afirmat membrii formației „Akord”.

Totodată, tinerii și utilizatorii fideli ai bibliotecii, au luat parte la o demonstrație practică a roboților proiectați în cadrul Clubului de Robotică, care a fost inițiat și se desfășoară în incinta bibliotecii mai bine de o lună. Cursurile oferă unui număr mare de elevi posibilitatea de a fi implicați în activități de instruire dedicate dezvoltării creativității, gândirii critice şi capacității de inovare și are un impact pozitiv asupra copiilor, datorită faptului că acesta contribuie și sporește calitatea educației, în special în ceea ce privește disciplinele exacte. La mijlocul lunii octombrie, Biblioteca Publică Raională Căușeni a obținut 4 seturi de robotică.

Ștefan Arion, voluntar, Roboclub, Biblioteca Publică Raională, Căușeni spune: „Clubul de Robotică adună tot mai mulți elevi care vor să învețe programarea și care vor să aplice în practică cunoștințele teoretice învățate la lecțiile de matematică, fizică, informatică. Astfel, ei înțeleg mult mai bine ceea ce învață la școală, devin mai interesați de științele exacte, iar cel mai important au o activitate extra-școlară extrem de interesantă și utilă pentru dezvoltarea lor.”

Liuba Osipov, Director, Biblioteca Publică Raională, Căușeni: „Bibliotecile din ziua de azi sunt diferite de cele care existau acum câțiva ani. În zilele noastre, bibliotecile se pliază pe cerințele membrilor comunității și le oferă o gamă largă de servicii care le aduc beneficii vizibile pentru viața de zi cu zi. Astăzi, acestea reprezintă o fereastră către noi oportunități, iar fiecare își poate găsi aici evenimente și activități care o sa le valorifice interesele și talentele.”

Totodată, în cadrul Bibliotecii, copiii și tinerii au putut să participe la o serie de activități educativ-distractive: au cântat rap, au dansat și au recitat poezii în engleză care sunt desfășurate la bibliotecă de voluntarul de la Corpul Păcii.

Campania națională de informare cu sloganul „Ne vedem la bibliotecă!”, se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2016 și are drept scop sensibilizarea publicului larg despre oportunitățile și activitățile desfășurate de către bibliotecile din Republica Moldova.

nik-1012

nik-1011

nik-1010

nik-1003

 

 

nik-1009

nik-1000

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine