Licitații trucate cu alimente în școlile şi grădinițele din Chişinău. Era livrată chiar și mâncare alterată

cantina

În aceasta dimineața, procurorii anticorupţie și ofițerii CNA au descins în mai multe instituții publice, la domiciliile unor funcționari publici și la mai mulți agenți economici.

Operaţiunea CNA are loc în cadrul unei cauze penale privind aranjarea unor licitaţii ce ţin de asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din capitală. Anchetatorii au constatat nu doar trucarea procesului de achiziţii publice, dar şi livrarea de produse alterate în instituţiile de învăţământ.

Mai multe persoane au fost deja reţinute şi urmează să fie aduse la sediul CNA pentru audieri.

Conducerea Primăriei municipiului Chişinău a luat act de acţiunile organelor de urmărire penală şi investigaţiile vizează organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi preşcolar municipale.

Subiectul privind asigurarea cu alimente a şcolilor şi grădiniţelor din Chişinău a fost nu o singură dată abordat de către conducerea Primăriei Chişinău.

Totodată, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de luni, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă i-a avertizat pe toţi conducătorii direcţiilor şi întreprinderilor municipale asupra necesităţii respectării cu stricteţe a legislaţiei în vigoare şi neadmiterii faptelor de corupţie în activitate, altfel vor răspunde conform prevederilor legii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine