E luni ? E toamnă și frig afară ? Vă propunem o listă de cărți care te vor face să uiți că este început de săptămână și vei putea să petreci timpul într-o atmosferă plăcută. #diez te îndeamnă să stați înveliți într-o pătură, cu papuci de cameră sau șosete călduroase în picioare și un ceai cu miere alături.
#1.Generalul armatei moarte Ismail Kadare
Un general italian și un preot sânt trimiși în Albania, în ani ’60, să aducă rămașițele soldaților morți în al Doilea Razboi Mondial înapoi acasă. Cei doi vor ajunge să-și descopere adevaratele instincte, odată cu trecerea timpului și adunarea osemintelor morților. Dacă la începutul misiunii generalul pare mânat de simțul datoriei, încetul cu încetul, odată cu evoluția romanului, manifestările inumane, izbucnirile paranoice vor lua locul unei maști bine construite de-a lungul unei vieți întregi.
#2. Inferno Dan Brown
Inferno este o combinaţie abilă de mister, thriller, istorie şi cultură, care îl poartă pe cititor de la Florenţa la Veneţia şi apoi la Istanbul. Simboluri extrase din Divina Comedie de Dante Alighieri, un om de ştiinţă nebun, elemente de artă şi de istorie şi o iminentă catastrofă de proporţii planetare, mesaje secrete, elemente caracteristice lui Brown.
#3.Teoria universală Stephen Hawking
În Teoria universală, Stephen Hawking oferă o privire panoramică asupra temelor fundamentale de cercetare din cosmologie şi fizică: evoluţia universului, găurile negre, sensul şi semnificaţia timpului, teoria corzilor.
#4. Ploaia și alte povestiri W.Somerset Maugham
Povestirile lui Maugham se construiesc în jurul unei descoperiri, care însa nu epuizează, nu secatuiește semnificația evenimentelor relatate. Autorul focalizeaza un alt fel de a privi lucrurile, nu cel îndreptățit de o medie socială; nu cel aspru ori moral, ci unul tolerant, capabil, de pildă, să surprindă filantropia unui bigam cu unsprezece neveste (Duzina rotunda).
#5.Oscar și Tanti Roz Eric-Emmanuel Schmidt
Oscar e bolnav de leucemie și știe că va muri, nimeni nu are însă curajul să o recunoască. Singura care o recunoaște și îl susține este o infermieră bătrână, Tanti Roz. Ea îi dă copilului ideea să traiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur.
#6.Omul invizibil Herbert George Wells
Opera a fost publicată de Wells în 1897. Omul de știință Griffin, este sigur că oricine poate deveni inviyibil doar schimbând indicele de reflexie. Încercând-o pe propria piele, el își dă seama că efectul este irreversibil.
#7. Crimă și pedeapsă Fiodor Dostoievski
Publicat pentru prima oara în revista Russki Vestnik pe tot parcursul anului 1866, romanul Crimă și pedeapsă este o analiza psihologica a crimei si a implicațiilor sale morale. „O ființă superioară are oare dreptul sa săvârsească o crimă dacă aceasta este în folosul întregii umanități?” – iata întrebarea care îl măcina necontenit pe Raskolnikov, un fost student idealist, excentric și mizantrop.