Elevii vor fi instruiți cum să-și protejeze datele cu caracter personal

elevi
Foto:bzi.ro

Ministerul educației și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) vor colabora în vederea implementării activităţilor de sensibilizare a elevilor privind importanţa protecţiei datelor cu caracter personal.

Despre acest subiect, dar și despre posibilitatea instruirii continue privind principiile de protecție a datelor cu caracter personal precum și potențialul suport metodic pentru informarea elevilor s-a discutat astăzi în cadrul unei întrevederi între părți.

De asemenea, a fost abordat și subiectul necesității instalării camerelor video în școli. În acest context, ministrul educației, Corina Fusu a menționat că necesitatea supravegherii video la BAC nu poate fi contestată și contribuie la buna pregătire a elevilor pentru examene. „Instalarea camerelor în sălile de studiu ne ajută să luptăm cu abuzurile profesorilor contra elevilor, ori ei reprezintă pentru noi o prioritate”, a menționat ministrul.

La rândul său directorul CNPDCP, Eduard Răducan a menționat că instalarea camerelor de supraveghere în clase se face cu acordul părinților, profesorilor și managerului instituției de învățământ.
Participanții la întrunire au convenit să elaboreze un document cadru de care trebuie să țină cont o instituție de învățământ atunci când decid să instaleze camere de supraveghere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine