Diaspora protestează pașnic: Duminică toți membrii diasporei Moldovei sunt chemați la protest

dia2

Creatorii comunității „Adoptă un vot” îndeamnă toți membrii diasporei Republicii Moldova să iasă la un protest pașnic pentru a-și arăta atitudinea față de felul cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale.

Iată mesajul lansat de Anastasia Condruc pe grupul „Adoptă un vot”

„Dragi prieteni,
ceea ce am făcut noi cu grupul „Adoptă un vot!” este minunat! Haideți să continuăm!

Vrem să ne manifestăm solidaritatea cu membrii diasporei care au parcurs kilometri pentru a ajunge la secții și nu au reușit să voteze. Sunt mii. Sunt cei care au făcut încercat să depășească toate piedicile create de Comisia Electorală Centrală de la Chișinău.

De aceea, duminică, 20 noiembrie, la ora 12.00, vă propunem să organizăm în toate orașele lumii în care există moldoveni un flashmob pașnic, cu sloganul #VOTFURAT.

Adunați-vă în locuri centrale, luați drapelul Moldovei, flori, bomboane. Faceți pancarte în care explicați în română și în limba orașului în care vă aflați ce s-a întâmplat. Spuneți că cerem să fim respectați! Că ne-a fost încălcat un drept constituțional! Că vrem demisia celor incompetenți și cointeresați politic, iar lor pare să nu le pese de noi!
Adunați-vă și vorbiți între voi, vorbiți cu localnicii, alertați presa și spuneți-le adevărul: că nu am fost lăsați să votăm pe 13 noiembrie!

Locațiile unde au fost confirmate locurile de protest
Locațiile unde au fost confirmate locurile de protest

IMPORTANT: pentru a evita orice soi de conflict vă rugăm să facem evenimente pașnice. atât în țară cât și peste hotare. Orice alt mesaj decât fraudarea alegerilor și #votfurat va fi perceput drept o încercare de a zădărnici aceste evenimente! Stați departe de mesaje geopolitice, nu asta e miza acum. Vă rugăm mult să fiți atenți la provocări și să calmați spiritele ori de câte ori ar putea apărea vreun factor destabilizator.

IMPORTANT2: în cadrul acestor evenimente în orașele: Bologna, Brescia, Bruxelles, București, Dublin, Franfurt, Londra, Mestre, Montreal, Montreuil, Moscova, Padova, Paris, Parma, Verona, Villeneuve-Saint-Georges este nevoie să colectăm semnăturile oamenilor care n-au votat! Semnăturile sunt pentru mandatarea avocatului care va reprezenta Diaspora, pentru că ne propunem să dăm în judecată CEC pentru încălcarea drepturilor. Dacă exista voluntari în orașele menționate care ar putea să ne ajute cu acest aspect logistic, îi rugăm să ne trimită un email la adoptaunvot@gmail.com.

Vă mulțumim și ne vedem duminică!”

dia3

Vedeți aici evenimentul protestului din Barcelona.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine