Sfaturi pentru locuința ta: Care este diferența dintre „casă” și „acasă”?

acasa

Noţiunile de „casă” și „acasă” sunt uşor de confundat. Ambii termeni se referă la o locuință, la un acoperiș deasupra capului fiecăruia dintre noi. Însă elementul care face cu adevărat diferența este atmosfera. Atmosfera nu este creată doar de elementele decorative, ci și cu ajutorul senzației de confort.

Confortul se poate asigura atât prin utilizarea materialelor de calitate, cu ar fi ferestrele PVC, sistemele de încălzire și de izolare calitative. Nu de foarte mult timp, ferestrele PVC au obținut un succes răsunător datorită calității superioare și avantajelor aduse: durabilitate, izolare fonică și termică, aspect plăcut și ușurință în întreținere.

Dacă toate aceste elemente asigură cu succes confortul locuinței tale, datorită izolării termice și fonice, trebuie să ai și alte lucruri în vedere.

Fără doar și poate, atmosfera de „acasă” este completată și oferită de persoanele dragi. Nimic nu se asociază mai bine cu termenul „acasă” decât fețele celor dragi și masa plină de bunătățile copilăriei.

Mobila are și ea un rol important în amenajarea locuinței ideale. Fie că ești adeptul mobilei clasice sau al designului futurist, opțiunile sunt nenumărate și vei găsi cu siguranță mobila ideală. Accesoriile vor aduce micile detalii care vor adăuga un plus de confort locuinței tale. Fie că e vorba de perne decorative, un covor călduros sau lenjerie de pat viu colorată, toate aceste elemente vor fi o reprezentare a personalității tale.

Involuntar, decorarea și mobilarea oricărei case va reflecta foarte mult personalitatea gazdei. Locuința va transmite principalele caracteristici ale temperamentului și ale caracterului. De cele mai multe ori, sentimentul și căldura cu care suntem întâmpinați în locuința cuiva, va fi regăsit și în alte: atmosfera, ambianța, dispoziția și intențiile locatarilor. Datorită tuturor acestor aspecte, chiar și mâncarea servită va căpăta un alt gust.

Locuința ideală, ce aduce confortul mult visat,  depinde foarte mult de așteptările, personalitatea, preferințele de amenajare a spațiul în care locuiești și desigur, de ultimele tendințe existente!

Cu siguranţă, te vei simţi bine acasă şi vei avea o dispoziţie bună atunci când vei avea parteneri de încredere, care îţi vor soluţiona orice problemă legată de confortul şi aspectul spaţiului de locuit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine