Filip reafirmă ireversibilitatea parcursului european: „Să nu uităm că suntem o republică parlamentară”

Pavel Filip

Guvernul reafirmă ireversibilitatea parcursului european. Declarațiile au fost făcute de premierul Pavel Filip în cadrul ședinței cabinetului de miniștri care s-a desfășurat astăzi, 16 noiembrie.

În același context, Filip a ținut să sublinieze că deciziile strategice sunt luate de către Parlament, iar Guvernul pune în aplicare.

„Vreau să vă spun că Guvernul încă o dată își reafirmă ireversibilitatea parcursului european. Am avut discuții cu oficialii europeni cărora le-am spus exact același lucru. Suntem o republică parlamentară, chiar dacă s-au ridicat foarte mult așteptările din partea candidaților la funcția de președinte, să nu uităm că suntem o republică parlamentară și deciziile strategice sunt aprobate de către Parlament și ulterior, evident că sunt implementat de căre Guvern. Guvernul este acela care asigură aplicarea acestor decizii strategice”, a declarat premierul.

În cadrul ședinței, prim-ministrul a menționat că urmează să fie realizat planul de acțiuni prioritare în lunile noiembrie-decembrie.

„De acum încolo urmează cu mai multă dedicație să implementăm Acordul de Asociere. După ce am realizat Foaia de Parcurs, chiar astăzi după ședința Guvernului vom petrece și ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană unde vom vorbi despre cele 82 de acțiuni din planul privind Acordul de Asociere. Practic tot atâtea acțiuni cât au fost și în foaia de parcurs, dar avem o perioadă mai scurtă în față, de aceea trebuie să depunem tot efortul pentru a realiza acest plan de acțiuni care este unul foarte important”, a conchis Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine