Andrei Năstase: „Avem destule fraude ca să putem contesta rezultatul alegerilor”

andrei nastase
Foto:Privesc.eu

Maia Sandu a obţinut un rezultat foarte bun, iar Igor Dodon a câştigat prin fraudarea alegerilor. Declaraţia a fost făcută de către liderul PPPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

„Maia Sandu a obţinut un rezultat bun, în condiţiile când cel puţin 10 televiziuni au lucrat pentru Dodon, cel puţin 10 posturi de radio tot pentru Dodon au lucrat, nu mai zic de presa scrisă. Nu este cel mai grav, dacă presa îşi alege un favorit electoral. Numai că acest lucru să fie făcut transparent, cu resurse legale. Dar şi aici este o problemă. CEC a refuzat să examineze demersurile noastre privind finanţarea lui Dodon din afara ţării. De aceia rezultatul Maiei Sandu pentru mine este unul câştigător”, a argumentat Năstase.

Liderul PPPDA a făcut referinţă la aducerea organizată a electoratului din stânga Nistrului în calitate de dovadă a fraudării alegerilor. „Am fost la Varniţa. Oamenii din stânga Nistrului arau aduşi organizat. Mulţi nici nu cunoşteau numele candidaţilor, ştiau doar că trebuie să voteze pentru primul candidat. I-am auzit cu vorbeau despre remunerare”.

Andrei Năstase susţine că alegerile au fost fraudate şi în raioanele de Nord, unde, de asemenea, s-a votat detaşat pentru Igor Dodon. „S-au făcut încălcări şi la Nord. S-a profitat de ocazie că la multe secţii de votare nu au fost observatori din partea PAS. Aşa că fraude avem destule ca să putem contesta rezultatul alegerilor”, a declarat politicianul.

Întrebat dacă rezultatul ar fi fost altul în cazul dacă era el în locul Maiei Sandu, Andrei Năstase a răspuns: „Sondajele arătau că 63 la sută din populaţia ţării dorea să vadă la şefia statului un bărbat. Nu se ştie cum ar fi fost. Retragerea mea a fost una politică. Mi-am luat un angajament şi l-am respectat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine