(video) Incendiul de la Uzinelor: Un pompier de 28 de ani a decedat la datorie

o-intreprindere-din-chisinau-cuprinsa-de-flacari-14-autospeciale-lupta-cu-focul-24535
Foto:publika.md

Un depozit de pe strada Uzinelor din capitală a fost cuprins de flăcări în această dimineaţă, 11 noiembrie. Incendiul a fost declarat de gradul trei, cel mai înalt, iar la faţa locului au fost mobilizate 12 autospeciale cu două scări. În urma incendiului, un alt salvator de doar 28 de ani a decedat, după ce a rămas blocat în interior.

Bărbatul s-a aflat în depozit mai mult de 40 de minute, timp în care colegii i-au schimbat buteliile cu oxigen, însă, din păcate acesta a decedat.

Serviciul 901 a fost alertat la ora 09:58 minute, cu informația că un incendiu a izbucnit pe strada Uzinelor numărul 9 din Chișinău. După intervenția primelor forțe, a fost anunțat că este vorba de un incendiu de proporții, fiind dat apel de incendiu cu gradul III. Astfel, pentru acțiunile de stingere, au intervenit 12 autospeciale și 2 scări auto cu peste 70 pompieri și salvatori.

Flăcările au cuprins etajul patru al unui depozit, pe o suprafață considerabilă, dar încă neestimată. În timpul acțiunilor de stingere, în paralel au fost inițiate și realizate acțiuni de căutare a persoanelor, întrucât exista informația că cineva s-ar afla la acel etaj. Respectiv, două persoane au fost salvate de către pompieri și transportate la spital. Tot de ajutor medical, au avut nevoie doi pompieri, iar un alt salvator a decedat, după ce a rămas blocat în interior. În continuare se lucrează pentru acțiunile de localizare și lichidare a incendiului, situația fiind monitorizată la fața locului de către conducerea Serviciului Situații Excepționale. în teren sînt concentrate și echipe de polițiști și medici, pentru acțiunile de rigoare.

Serviciul 901 a fost alertat în jurul orei 10.00, iar în prezent pompierii luptă cu flăcările.

Momentul în care pompierul a fost scos din flăcări și medicii au încercat să facă tot posibilul pentru a-i salva viața.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine