Tinerii din PPEM cer premierului să asigure studenții cu transport gratuit în ziua alegerilor

video-exemplu-de-la-un-grup-de-tineri-din-dublin-pentru-cei-de-acasa-in-drum-spre-nunta-au-trecut-si-pe-la-sectia-de-vot-1477848940

Organizația de Tineret a Partidului Popular European din Moldova își exprimă dezacordul total față de răspunsul categoric a reprezentantului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Dosca, care a declarat că transport gratuit pentru studenți de ziua alegerilor din 13 noiembrie “cu siguranță nu va fi”.

Tinerii din PPEM vin cu un Apel către Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, de a identifica soluții pentru a oferi călătorii gratuite spre Chișinău studenților care vor vota la scrutinul II al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie 2016 în localitățile unde își au viza de reședință. „Astfel, pentru a beneficia de călătoria gratuită spre capitală, studenții vor trebui să prezinte carnetul de student sau alt document care certifică faptul că fac studii în Chișinău, buletinul cu fișa de însoțire pe care să fie aplicată ștampila VOTAT în original plus copiile acestor documente care vor rămâne la prestatorii de servicii auto”, susțin tinerii din aripa tânăra a partidului.

Potrivit acestora, inițiativa nu vine să schimbe “regulile de joc” ci reprezintă o facilitate economică pentru studenții care au posibilități economice limitate. „Facilitatea de a călători gratuit va scădea din povara economică a tinerilor care doresc să contribuie direct la construcția viitorului Republicii Moldova și va constitui totodată un semnal de deschidere a Guvernului actual față de voința tinerilor de a decide soarta țării”, adaugă aceștia.

Cei din TPPEP speră că această întrebare să fie discutată în ședinta de astăzi a Guvernului și împreună cu miniștrii de resort să găsiți un mecanism de implementare a acestei facilități economice pentru studenți. „Dorim să credem că actuala guvernare își respectă angajamentele asumate față de tineri stipulate în Legea cu privire la Tineret și Strategia pentru tineret 2020 care prevăd expres că scopul Gvernului este creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul de consolidare a democrației participative”, conchid tinerii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine