(video) Noi detalii despre banii virați pe contul PAS: „Se recurg la metode murdare”

pas
Foto:unpaspentru.md

După ce ieri, Maia Sandu a susținut că o persoană cu probleme de integritate a livrat pe contul PAS o sumă de bani de proveniență neclară și a fost inițiată deja procedura de returnare a banilor, secretarul PAS, Igor Grosu, trezorier al PAS a venit cu câteva detalii despre acest caz în cadrul unei conferințe de presă.

„Acest transfer al banilor murdari pe conturile PAS este un atac înscenat de Igor Dodon. O persoană cu trecut criminal, Veaceslav Galoi, a făcut patru transferuri a câte 70 de mii de lei pe contul PAS. Noi la finele fiecărei zile primim datele de la bancă privind transferurile care se fac pe contul partidului. Noi am verificat și am stabilit că Galoi arte antecedente penale și este un client al CNA. Acesta e folosit de autorități fie împotriva adversarilor politici, fie împotriva celor care nu le sunt pe placul guvernării. Înaintea noastră, despre acest transfer a aflat un blogger. Pe la ora 3.00 noaptea. Nu cred că banca i-a oferit această informație la o așa oră. Cred că dânsul face parte din această combinație”, a declarat Grosu.

„Am aflat că, câteva zile în urmă într-un local din capitală a avut loc o întâlnire amicală a trei personaje: Viorel Melnic – cumătru lui Igor Dodon, socialistul Ion Ceban și respectiv, Veaceslav Galoi. Acești trei indivizi au pus la cale scenariul. Atunci când Dodon nu are argumente, recurge la metode murdare”, a mai precizat secretarul PAS.

Igor Grosu a făcut și un apel către CNA, MAI și SIS să investigheze foarte atent această situație. Referitor la astfel de transferuri, acesta a mai menționat: „Data viitoare, când vor fi înregistrate astfel de cazuri, vom transfera banii în bugetul de stat, ca aceste persoane să nu folosească acești bani în alte măgării”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine