Peste 80 de tineri moldoveni din Danemarca vor să își exercite dreptul la vot. Ajută-i să-și aleagă președintele

14937881_1781056525498713_1487432118_n

Un grup de studenți moldoveni din Horsens, Danemarca a inițiat recent o campanie de strângere de fonduri pe generosity.com pentru a putea merge la cea mai apropiată secție de votare, la Berlin. La început erau doar nouă tineri, iar suma de 500 de euro de care aveau nevoie a fost colectată la scurt timp după inițierea campaniei. Între timp însă, acestor tineri li s-au mai alăturat și alți studenți și cetățeni din diasporă, astfel încât grupul numără acum nu mai puțin de 84 de persoane, care își doresc cu tot dinadinsul să voteze la alegerile prezidențiale din 13 noiembrie.

Inițial am hotărât să mergem cu câțiva prieteni la Berlin ca să votăm și am hotărât să adunăm banii pentru a închiria un microbuz pentru opt persoane prin intermediul crowdfundingului. Am postat proiectul pe o platformă de finanțare colectivă și am adunat suma în șase-opt ore. În urma acestui succes mai multe persoane de aici din Danemarca m-au contactat și și-au exprimat dorința de a merge la Berlin la vot, așa că am hotărât să extind campania de colectare pe același link. Până acum am colectat 1.153 de dolari, însă mai avem nevoie de încă aproximativ 1.000 de euro pentru a închiria un autocar care costă 3.800 de euro”, a menționat Igor Zamotki, coordonatorul proiectului.

Doritorii din acest grup au decis să doneze și ei câte 25 de euro, însă nu toți studenții își permit să aloce această sumă, motiv pentru care vin cu un apel către cei care vor să facă o faptă bună și să îi ajute să meargă la Berlin pentru a-și exercita dreptul la vot.

Cei care nu au posibilitatea să voteze, vă rugăm sa ne acordați nouă șansa să votăm prin intermediul donațiilor dumneavoastră. Din numele tuturor studenților din Danemarca, VĂ MULȚUMESC!, spune Igor.

Pentru mai multe detalii legate de costurile călătorii, dar și dacă vrei să donezi pentru scopul acestor tineri, accesează următorul link generosity.com și ajută-i pe acești tineri să schimbe destinul țării.

 

s

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine