Program de granturi pentru tinerii moldoveni absolvenți ai programelor de schimb americane

12495946_1016351515099074_6930914786076294198_o

Ministerul Educației informează despre desfășurarea Programului de Granturi Mici pentru absolvenți ai programelor de schimb finanțate de către Guvernul SUA și organizațiile unde absolvenții programelor americane dețin cel puțin o poziție de conducere (președinte, director, director executiv, membrul bordului sau echivalent) înregistrate oficial în Republica Moldova. Fondurile disponibile per grant: indivizi – până la $10,000; organizații – până la $24,000.

Programul de Granturi Mici pentru Absolvenți este un mecanism flexibil care le permite ambasadelor americane să ofere suport absolvenților programelor de schimb ale Guvernului SUA în partajarea experienței acumulate și implementarea bunelor practici  însușite în SUA. Scopul acestui program este de a avansa dezvoltarea profesională a absolvenților și colegilor lor, de a implementa și răspândi conceptele învățate în cadrul programelor de schimb și de a oferi absolvenților oportunități de colaborare.

Programul de Granturi Mici pentru Absolvenți oferă capital inițial indivizilor și organizațiilor pentru implementarea proiectelor sustenabile care demonstrează valoarea programelor de schimb ale Guvernului SUA pentru comunitățile din Moldova.

Propunerile de grant trebuie să susțină proiecte care abordează necesități tangibile ale comunității și au rezultate măsurabile.

Prioritate li se va acorda proiectelor care abordează necesitățile curente ale comunităților rurale și proiectelor implementate de către grupuri de absolvenți a cel puțin două programe de schimb diferite.

Aplicanții sunt încurajați să stabilească parteneriate cu persoane și organizații relevante din sectorul public și/sau privat.

Data limită pentru aplicații este 30 noiembrie. Expediați aplicațiile și întrebările către alumnimoldova@state.gov.

Pentru a descărca fișierul .zip care conține pachetul complet pentru aplicare accesați aici. Aplicațiile urmează să fie completate în limba engleză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine