(foto) Tinerii din Moldova stabiliți în Italia au cunoscut alte culturi la „Un popor în diversitate”

114
Foto:QuestaèRoma

Tinerii moldoveni din Italia au participat la evenimentul multicultural „Un popor în diversitate” (“Nella diversità un popolo”) alături de alte trei asociații de tineri de la Roma. Serata s-a desfășurat pe data de 28 octombrie curent. Astfel, Asociaţia femeilor din Capul Verde, Asociaţia QuestaèRoma, Asociaţia „Generaţia de aur din Ghana” şi Asociaţia tinerilor moldoveni din Italia „O3M – Open Mind Made in Moldova”, în colaborare cu CoNNGI şi Asociaţia culturală italiană „Le Réseau” au organizate 3 workshop-uri, la care au participat zeci de tineri din diferite colțuri ale lumii, stabiliți în Italia.

Primul workshop, dedicat culturii și sportului, le-a oferit tinerilor ocazia de a-și împărtăși propriile experiențe, creând astfel, o „punte de întâlnire” dintre culturile lor de origine și cea italiană. Al doilea workshop intitulat „Participare şi spirit civic”, a avut drept scop conștientizarea tinerilor asupra importanței promovării inițiativelor de participare la diverse activități culturale, care sunt un instrument eficient în formarea „bunului cetățean” de mâine.

115
Photo Credit: QuestaèRoma

Cel de-al treilea și ultimul workshop „Cooperare şi antreprenoriat”, a scos în evidență faptul că tinerii străini, la fel ca și cei italieni, întâmpină dificultăți enorme la angajarea în câmpul muncii, însă cu perseverență și muncă asiduă se pot obține succese remarcabile.

Tinerii din Moldova au fost prezenți în număr mare atât în calitate de spectatori, cât și ca protagoniști în cadrul celor 3 workshop-uri: Elena Musuc – designer vestimentar şi pictoriţă; Mihail Guler – atlet IFBB Men Phisique, Efim Olan – muzician, solistul trupei moldoitaliene Geeskoff, Sergiu Nastas – tânăr antreprenor, Aurica Danalachi – jurist, preşedinta asociaţiei tinerilor moldoveni din Italia „O3M”.

Evenimentul s-a încheiat în ritmuri de muzică, dans şi cu degustarea bucatelor din bucătăria internaţională.

Photo Credit: QuestaèRoma
Photo Credit: QuestaèRoma
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine